TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karalar: 2 Milyon 490 bin ton asfalt döktük

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar,  göreve başladıkları günden itibaren kentte, 2 Milyon 490 bin ton asfalt döktüklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2023 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2023 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
Karalar: 2 Milyon 490 bin ton asfalt döktük

BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar,  göreve başladıkları günden itibaren kentte, 2 Milyon 490 bin ton asfalt döktüklerini söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı oturumları devam ediyor. Meclisin 4. Oturumuna Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar başkanlık yaptı. Açılış yoklamasının ardından ek gündem maddeleri gündeme alındı. Ardından ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, göreve geldikleri günden buyana döktükleri  asfalt miktarı ile ilgili bilgilendirme yaptı.

2 MİLYON 490 TON ASFALT DÖKTÜK

Şuana kadar 2 Milyon 490 bin ton asfalt döktüklerini dile getiren Karalar, “Ekim başı itibariyle 2 milyon 300 bini geçtik. Videolarını web sitemizde yayınlıyoruz. Bizim ilk yılımızda kayıt olmadığı için 2019 yılında kayıt yapılmaya başlandı.  Bu nedenle kayıt olmadığı yılla ilgili muhtelif yerler yazıyor. Bu yerlerin tamamı belediyenin ürettiği asfaltın döküldüğü için üretime bakmak daha doğru olur. Resmi rakamlara bakarsanız zaten oradaki rakamları görürsünüz.  Müteahhittin yaptığı yama çok az. Kendi bilentimizden gelen yamaları ekliyoruz. Oradan çıkan asfalta bakmak lazım.  Yamaların çoğunu haritalardan bakarak yerini görebilirsiniz” dedi.

Karalar 2 Milyon 490 bin ton asfalt döktük

KURU FASULYE LEZZETİ

Askeri Dağlı’nın kendilerine kuru fasulye ziyafeti çektirdiğini söyledi. Kendisin kebap daveti aldığını ancak Askeri Dağlı’nın kuru fasulyesi olduğu için kebap teklifini ret ettiğini dile getiren Karalar, “Dedim ki kuru fasulye Askeri Dağlı’nın ise kuru fasulye yerim” dedi.

EN İYİ KURU FASULYE TUFANBEYLİ’NİN

Ak Parti Grup Başkan Vekili Vedat Gündoğan Tufanbeyli’nin kuru fasulyesinin daha güzel olduğunu belirtmesi üzerine Başkan Karalar, “Tufanbeyli’nin kuru fasulyesi daha güzel. Bir sürü yerde söyledim bunu. En kaliteli fasulye Tufanbeyli fasulyesi diye” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkan Vekili Serdar Seyhan ise, yedikleri fasulyenin etsizliğinden dem vurdu. Seyhan, “Kuru fasulye birazda etli olsaydı daha lezzetli olurdu” dedi.

Karalar ise, kendisine gelen tabakta etin olduğunu söyleyerek, “Her halde etler belediye başkanına saklanmış. Ben ablamdan torpilliyim” şeklinde konuştu.

MADDELERE GEÇİLDİ

Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Meclis oturumunun ilk gündem maddesi Besni İlçe Belediyesi’ne ait kaza yapan araç oldu. Madde de, 5393 Sayılı Belediye Kanun’un 75. Maddesi’nin A Bendinde istinaden envanterimizde yer almayan Adıyaman İline bağlı maddi sıkıntılar yaşayan Besni İlçe Belediyesi taşınırlığında yer alan aracın kaza sonucu meydana gelen hasarda, karşı aracın sigortasının ödeyemeyeceği tutar olan 380 Bin TL’nin Adana Büyükşehir Belediyesi’nce karşılanmasına ve sigorta yönetmeliğine istinaden ödenen bu tutarın karşı hatalı araç sürücüsünden rücu edilmesi istendi. Madde yapılan oylamada oy birliğiyle kabul edildi. 

Ardından ise diğer gündem maddeleri gerekli karara bağlandı.  Bir sonraki meclis oturumu bugün saat 14:00’da meclis salonunda devam edecek.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.