TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kardeşlik sofraları SADEM’de kuruldu

SUBÜ DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (SADEM) TARAFINDAN ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİ ŞEHİR PROTOKOLÜ VE ÜNİVERSİTE İLE BİR ARAYA GETİREN ‘KARDEŞLİK BULUŞMASI’ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2023 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2023 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kardeşlik sofraları SADEM’de kuruldu

SUBÜ Dil Eğitim-Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SADEM) tarafından uluslararası öğrencileri şehir protokolü ve üniversite ile bir araya getiren ‘Kardeşlik Buluşması’ etkinliği düzenlendi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Dil Eğitim-Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SADEM), ‘Kardeşlik Buluşması’ organizasyonu düzenleyerek uluslararası öğrencileri şehir protokolü ve üniversitenin akademik ve idari personelleriyle bir araya getirdi. SADEM’in bahçesinde düzenlenen etkinlikte bin 500 kişi aynı sofrayı paylaştı. İkinci defa düzenlenen Kardeşlik Buluşması’nda konuşma yapan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, gelecekte kültür ve ticaret elçileri olacaklarını söylediği uluslararası öğrencilerle birlikte olmaktan duydukları memnuniyeti aktardı. Etkinlikte SADEM’de Türkçe öğrenen öğrenciler tarafından müzik konseri gerçekleştirildi. SADEM Müdürü Doç. Dr. Serhat Küçük, Türk kültürünü ve Türkçeyi yaparak ve yaşatarak öğrettiklerini, yıl içinde de birçok etkinlik planladıklarını kaydetti.

Etkinliğe SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Kızılay Sakarya Şube Başkanı Cevdet Koç, İl Göç İdaresi Müdürü Hülya Korkut, Erenler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özge Yalçın ve sivil toplum kurumlarının temsilcileri katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.