TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kars’ta tarlalar sürülüyor

KARS’TA ÇİFTÇİLER, TARLALARINI SÜRMEYE BAŞLADI(KARS-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2023 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2023 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kars’ta tarlalar sürülüyor

Kars’ta çiftçiler, tarlalarını sürmeye başladı.

Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte çiftçiler de tarlalarını sürüp, ekin ekimi için ilk hazırlıklarını yapmak üzere tarlarının yolunu tuttu. Tarlalarını sürmeye başlayan çiftçiler, bir taraftan tarla sürerken, diğer taraftan da ekim yapmak için hazırlık yapıyor.

Tarlalarını sürmeye başladıklarını ifade eden çiftçiler, “Kış uzun ve zor geçiyor. Havalar biraz da olsa ısınmaya başladı. Bizlerde tarlalarımızı sürmeye başladık. Ancak zaman zaman yağmur ve rüzgar işlerimizi aksatıyor. Tarla sürüm işlerimizi tamamlandıktan sonra inşallah ekinlerimiz de ekeceğiz” dediler.

Her şeyi 3 aya sığdırdıklarına dikkat çeken çiftçiler, “Kış uzun, yaz kısa, her şeyimizi 3 aya sığdırıyoruz. Ekim, bakım ve mahsul toplama 3 ayda yapılıyor. İşimiz zor Allah yardımcımız olsun. Şuan sadece tarlalarımızı sürüyoruz. 15’inden sonra inşallah tohumlarımızı toprakla buluşturacağız. Bereketli bir yıl olmasını ümit ediyoruz” diye konuştular.

Öte yandan Kars’ta tarlalarını sürmeye başlayan çiftçiler, bir birlerine yardım da ediyor, sabah erken saatlerde başlayan tarla sürümleri akşama kadar devem ediyor. İşleri bitiren çiftçiler, evlerinin yolunu tutuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.