TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaya: EYT’liler de emeklidir ve derneğimize üye olabilir

TÜM Emekliler Derneği Başkanı Rafet Kaya, emeklilerin her türlü sorunlarına çözüm olunması için emeklilerin birlik beraberlik içerisinde mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2023 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2023 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kaya: EYT’liler de emeklidir ve derneğimize üye olabilir

Bayram BULUT- Abdurrahim SAĞ

Özel Haber

ADANA (İLKHABER)-TÜM Emekliler Derneği Başkanı Rafet Kaya, emeklilerin her türlü sorunlarına çözüm olunması için emeklilerin birlik beraberlik içerisinde mücadele etmesi gerektiğini söyledi. Bazı EYT’den emekli olanların kafalarında, ‘derneğe bizi üye etmezler’ gibi düşüncelerin olduğunu duyduğunu belirten Kaya, EYT’den emekli olanların derneklere üye olabilecekleri kaydetti.

TÜM Emekliler Derneği Başkanı Rafet Kaya, emeklilerin sorunlarına değindi. Muhabirimize açıklamalarda bulunan Kaya, yaşanan sorunların çözümleri için emeklilerin birlik beraberlik içerisinde mücadele etmeleri gerektiğini anlattı. Bunun içinde herkesin elini taşın altına katması gerektiğinden bahseden Kaya, sorunların birlik beraberlikle çözülebileceğini savundu. Emeklilerin maaş, kira, öğrenci okutma, ulaşım ve benzeri sorunlarla mücadele ettiğini dile getirdi.

Son dönemde e-devlet üzerinden yapılan istifa ve üyelikleri eleştiren Kaya, “Şimdi emeklinin birlik beraberliğini sağladık. Şimdi internetten istifa etme sistemi çıkmış. Bana göre ucube bir sistem olmuş. Ne o internetten kaydolacak, internetten istifa edecek. Kardeşim yok böyle bir şey. Kişi internetten kayıt olamaz. İnternetten kaydolsa bile ben kabul etmediğim zaman zaten mesele yok. Emeklimiz internetten kaydı olamaz. Olamıyor da zaten. Sadece ne yapıyor? İnternetten istifa ediyorlar. Ya istifa ettiği zaman biz zaten kabul etmeyiz o istifasını. Gel kardeşim buraya. Bizden ayrılmak istiyorsan dilekçeni ver. Burada daha hukuğu da gözet. Ödemelerini yap. Ondan sonra güle güle git. Kimseyi bir zorla tutmuyoruz” dedi.

Senelik aidatlarının 60 lira olduğunu vurgulayan Başkan Kaya, “Ait ücretlerinin yüksek olduğuna dair söylentiler var. 200 lira, 300 lira gibi rakamlardan bahsedenler var. Böyle bir şey yok bizim derneğimizde.  Ben bunları tekrar söylüyorum. Bizim aidatımız ayda 5 lira. Senede 60 lira. Biz bunun dışında bir şey almayız. Kesinlikle başka bir kesinti olmaz. Bunun yanı sıra yapmış olduğumuz anlaşma gereği yüzde on indirim yaptırıyoruz tüpe.27-28 tane özel hastane var. Oralarda indirim yaptırıyoruz. Derneğimize gelince doğruyu öğreniyorlar. Burası bizim aile yuvamız. Biz emekli arkadaşlarımızla dernek üyeliğinden ziyade kardeş gibi olduk” diye konuştu.  

EYT’lilerin emekli olması ile birlikte emekli sayısında artış yaşandığını belirten Kaya, isteyen emeklilerinde derneklerine üye olabileceğini anlattı. EYT’lilerin derneklerine üye olmalarında bir sorunun olmadığına kaydeden Kaya, “Adana'mızda 332 bin küsur emeklimiz vardı. Net rakam olarak söylemek istemiyorum. Şimdi net rakam SSK'dan almamız lazım. Önümüzdeki günlerde gerekirse de alabiliriz.  Şimdi EYT deyince sanki ayrı bir devletin insanıymış gibi görüyor. Kardeşim EYT'li de bu memleketin emeklisi. Bize gelecek iş birliği yapacak. Bize soruyor emeklimizin biri. Başkanım ben size kaydolmam diyor. Niye kaydolmazsın dedidiğimde, ben EYT’liyim diyor” şeklinde konuştu.

EYT’lilere durumu anlattıklarının altını çizen Kaya, “Emeklilere diyorum ki ya kardeşim gelin bize sahip çıkın. Eğer biz sizin isminizden söz edemiyorsak gerekli yerlere götüremiyorsak, genel merkeze, belediyeye taşıyamıyorsak vallahi ben o işi bırakırım. Samimiyetimle söylüyorum. Ben açık yürekli bir insanım. Yazık günah. Biz emeklinin sesi olmak için bu yola çıktık. En iyi şekilde genel merkezimizle koordine bir şekilde bu işi yapıyoruz. Emeklilerimizi düşünerek tüm icraatlarımızı gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.