TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırklareli’ni yağış vurdu: Ölü ve kayıplar var

Kırklareli'nde kuvvetli yağış sonucu oluşan selde 2 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2023 23:43
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2023 23:43
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kırklareli’ni yağış vurdu: Ölü ve kayıplar var

(İLKHABER) - Kırklareli'nin Demirköy ilçesi ve İğneada'da etkili olan kuvvetli yağışta dereler taştı, bazı yollar kapandı.

Kuvvetli sağanak nedeniyle su baskınlarının meydana geldiği Demirköy ilçesinde sel sularına kapılan 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. AFAD Başkanı Okay Memiş, 6 kişinin kurtarıldığını 4 kişinin de kayıp olduğunu söyledi.

Bölgeye AFAD, İl Özel İdaresi, Sahil Güvenlik, itfaiye ve UMKE ekipleri ile askeri birlikler sevk edildi.

Kırklareli Valisi Birol Ekici, Demirköy’de sel nedeniyle kaybolan 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, 4 kişiyi arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Sağanak, İğneada'da su baskınları ve dere taşkınlarına yol açtı. İğneada’da bulunan turizm tesisindeki birçok bungalov ev taşkın dolayısıyla sürüklendi.

Ekipler tesiste kalan bazı tatilcilerden taşkının ardından haber alınamaması üzerine arama kurtarma çalışması başlattı.

Bölgede ormanda mahsur kalan 2 kişi ekipler tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

1693936833252

AFAD Başkanı Okay Memiş, Kırklareli ve Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyledi. Memiş, şunları kaydetti.

"Dün itibariyle bu bölgede aşırı yağışlar olacağı ikazında bulunmuştuk, turuncu kod diye tanımladığımız bir tanımlamamız var. Bu çerçevede hem ilimiz valisiyle hem de AFAD yetkilileriyle görüştük. Onlar da gerekli ikazları bütün paydaşlarımızla beraber yaptılar. Bununla birlikte bu sabah Longoz Ormanları dediğimiz tam da önünde bulunuyoruz. Aslında yerleşime kapalı olan bir alanda, bungalov evlerden oluşan bir bölgede insanların geçici olarak konakladığını tespit ettik.

Tespitlerimize göre gelen ihbarlara göre bütün arama ve kurtarma faaliyetlerimizi, sayın valimizin önderliğinde o bölgede yoğunlaştırdık. Tam biz de o alanda arama kurtarma faaliyetlerini yürütürken, ekiplerimiz memnuniyetle iki vatandaşımızı sağ olarak kurtardılar.

1693936844023

Maalesef iki vatandaşımızın da hayatını kaybettiğini fark ettik, onların cenazelerine ulaştık. Orada geçici konaklamadan dolayı, elimizdeki verilere göre 4 vatandaşımızın daha kayıp olduğunu değerlendiriyoruz. 4 vatandaşımızı da arama çalışmaları devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı da sosyal medya hesabından, “Kırklareli'nde meydana gelen sel felaketi sonrası İğneada beldesindeki arama-kurtarma çalışmalarına destek için 55'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığımızdan askeri personel ve arazi araçları görevlendirildi. Yaralı olarak kurtarılan vatandaşlarımız sağlık ekiplerinin gözetiminde askeri personelimiz tarafından tahliye edildi. Mehmetçiklerimizin bölgedeki arama-kurtarma çalışmalarına desteği sürüyor” açıklaması yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.