TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırsal Kalkınma kapsamında tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi anlatıldı

Adana Ticaret Borsası ve Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen toplantıda, 'Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi' konusu ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2024 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2024 09:56
Kaynak: BÜLTEN
Kırsal Kalkınma kapsamında tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi anlatıldı

Adana Ticaret Borsası ev sahipliğinde, Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak düzenlenen toplantıda, 'Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi' konusu masaya yatırıldı. Toplantıda tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi, kırsal kalkınma, su ve toprak gibi doğal kaynakların önemi vurgulandı.

Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, toprak, tarım, gıda ve suyun insan sağlığı ve nesillerin yetişmesi açısından dünyanın en kıymetli hazineleri olduğunu belirtti. Pandemi, deprem ve savaşlar gibi zorlu deneyimlerin yaşandığı bir dönemde, tarımın ve gıda sektörünün öneminin her geçen gün arttığını ifade etti. Bilgiç, tarım ve gıda sektörlerinin geliştirilmesi, suyun verimli kullanımı ve kırsal gelir düzeyinin yükseltilmesi için yapılan yatırımların kritik olduğunu vurguladı.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu ise Türk tarımını daha ileri götürme amacında olduklarını belirtti. Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi adına çeşitli hibe programlarını hayata geçirdiklerini ifade eden Kökçüoğlu, toprak ve su kaynaklarını koruma, sürdürülebilir üretim tekniklerini benimseme ve ekonomik kullanım konularında üreticilere destek olacaklarını söyledi.

Kırsal Kalkınma kapsamında tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi anlatıldı

Toplantının devamında Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kırsal kalkınma destekleri kapsamında gerçekleştirilen projeler ve başvuru süreçleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Katılımcılara, tarıma dayalı ekonomik ve kırsal ekonomik altyapı faaliyetlerine yönelik yatırımlar ile bu yatırımların süreçlerini anlatan sunumlar yapıldı. Üretici örgütleri, kadınlar ve genç girişimcilerin öncelikli olarak destekleneceği belirtilirken, bu desteklerin Adana ve ülke tarımına, ekonomisine ve istihdamına olumlu katkı sağlaması hedeflendi.

Kırsal Kalkınma kapsamında tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi anlatıldı 2

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.