TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuduz tehlikesi: Hatay'da 2 mahalle karantinaya alındı

Hatay'ın Defne ilçesinde, büyükbaş hayvanlara saldıran bir köpeğin kuduz olduğu tespit edildi. Meydancık ve Güneysöğüt mahallelerine giriş ve çıkışlar yasaklandı, önlemler alınıyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
Kuduz tehlikesi: Hatay'da 2 mahalle karantinaya alındı

Hatay'ın Defne ilçesinde meydana gelen olayda, sahipsiz bir köpeğin büyükbaş hayvanlara saldırmasıyla kuduz paniği yaşanıyor. Meydancık Mahallesi'nde yaşanan bu olay, çiftlik işletmecisi tarafından İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bildirildi.

Hızla harekete geçen Defne Belediyesi ekipleri, saldırgan köpeği yakalayarak müşahede altına aldı. Ancak köpeğin 23 Nisan tarihinde ölmesiyle birlikte endişeler arttı. Ölen köpeğin kuduz şüphesiyle kayıt altına alınması üzerine, alınan numune Adana Veteriner Kontrol Enstitüsü'ne gönderildi ve yapılan analiz sonucunda köpeğin kuduz olduğu tespit edildi.

Bu gelişmelerin ardından, kuduz hastalığının merkezi olan Meydancık Mahallesi ve bitişik Güneysöğüt Mahallesi'ne hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı. Ayrıca, Defne Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından, hastalığın görüldüğü bölgelerde başıboş kedi ve köpeklerin toplanarak aşılanması ve hastalık sönene kadar bakım evlerinde tutulması kararı alındı.

Hasta hayvan tarafından ısırılan insanların sağlık teşkilatı ile irtibata geçmeleri sağlanırken, Defne İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından konunun takip edilmesine karar verildi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde başlatılan kuduz hastalığıyla mücadele çalışmaları titizlikle sürdürülüyor.

hatay defne kuduz

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.