TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lösemiyi yenen gençlerin fotoğrafları yarın sergileniyor

LÖSEV'in lösemiyi yenen ve bu hastalıkla mücadele eden genç üyelerinin katıldığı "Ben Bir Kahramanım" isimli fotoğraf çalışmasının sergisi, yarın açılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2023 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2023 09:37
Kaynak: ALİ GÜRELİ
Lösemiyi yenen gençlerin fotoğrafları yarın sergileniyor

 ALİ GÜRELİ

ADANA (İLKHABER) - Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı'nın (LÖSEV) lösemiyi yenen ve bu hastalıkla mücadele eden genç üyelerinin katıldığı "Ben Bir Kahramanım" isimli fotoğraf çalışması, Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği'nin katkılarıyla tamamlanarak sergiye hazır hâle getirildi. Serginin, yarın açılacağı bildirildi.

Yeni sanat sezonunu geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir dizi etkinlikle açan Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı'nın lösemiyle mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla hazırladığı projeye destek sağladı. 

Lösemiyi yenen gençlerin fotoğrafları yarın sergileniyor2 

LÖSEV ile Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği'nin ortaklaşa yaptığı çalışmada, lösemiyi yenen ve bu hastalıkla mücadele eden 9 genç ile Adana'ya bilim, sanat ve iş dünyası alanında katkı sağlayan 9 kişiyi bir araya getirildi.

Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı Dr. Haluk Uygur, konuyla ilgili şunları söyledi:

Lösemiyi yenen gençlerin fotoğrafları yarın sergileniyor1

"Sosyal sorumluluk projesi olan bu çalışmada, gençlere öncelikle fotoğraf, felsefe ve sanat tarihi konusunda eğitimler verdik. Gençler, ellerindeki imkânları doğru kullanarak lösemi gibi bir hastalığın üstesinden geldikleri gibi, basit cep telefonlarıyla bile mucizeler yaratabileceklerini ortaya koydular ve bu bilgilerle fotoğraf yapabilmenin yollarını buldular.

Lösemiyi yenen gençlerin fotoğrafları yarın sergileniyor3

Kahramanlarımızın hepsi, Barok sanatının "karanlığı delen ışık" olarak bilinen, aydınlık gölge ilişkisine dayanan sistemiyle, bulundukları yere büyük zorlukları aşarak gelmiş ve Adana'ya güç vermiş olan 9 misafirimizin fotografik öykülerini anlattılar. Gençlerimizin, Ali Haydar Bozkurt, Çetin Yiğenoğlu, İsmail Timuçin, Mesut ve Eda Dikel, Serhan Kelleözü, Yeşim Mendi, Yıldız Kaçar ve İlknur Solmaz ile fotoğraf çalışmasında renkli görüntüler oluştu."

Lösemiyi yenen gençlerin fotoğrafları yarın sergileniyor5

Dr. Uygur, lösemili gençlerin objektifinden ortaya çıkan eserlerin sergilenmek üzere bir araya getirildiği bilgisini de vererek, "Sanatseverleri, her biri lösemi denilen karanlığı yenmiş birer ışık olan kahramanlarımızın bu sergisine davet ediyoruz." dedi.

"Sanatın gücü lösemiyi de yenebilir"

Dr. Uygur, şunları kaydetti:

"İlk bakışta, sanatın bir dalı olan fotoğraf alanında lösemi ile mücadele eden gençlerimizi eğitmek gibi bir amacımızın olduğu görünse de; asıl amacımız, fotoğraftan yola çıkarak, yaşamda önümüze çıkan zorlukları nasıl yeneceğimiz konusu ile ilgili, davet ettiğimiz misafirlerin tecrübesini gençlerimizin dünyasına katacak bir düşünme alanı oluşturmaktı.

Lösemiyi yenen gençlerin fotoğrafları yarın sergileniyor4

Sanatın duvara astığımız işler değil, insan zihnindeki yaratım gücü olduğu ve her insanın bu güce az veya çok sahip olduğu bilinciyle yaptık bunu. Bize göre sanatın gücü lösemiyi de yenebilir."

Lösemiyi yenen gençlerin fotoğrafları yarın sergileniyor6

"Ben Bir Kahramanım" isimli fotoğraf sergisi yarın saat 19.00'da Adana Ramada Otel'de açılacak

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.