TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malatyalı Melissa'ya 41 kere maşallah

Sırbistan'ı 3-2 yenerek tarihinde ilk kez şampiyon olan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın oyuncusu Melissa Vargas, 41 sayıyla Sultanları şampiyonluğa taşıyan en etkili oyuncu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2023 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2023 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Malatyalı Melissa'ya 41 kere maşallah

ALİ GÜRELİ

(İLKHABER) - 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek tarihinde ilk kez şampiyon olan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın oyuncusu Melissa Vargas, 41 sayıyla Sultanları şampiyonluğa taşıyan en etkili oyuncu oldu.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde karşılaştığı Sırbistan'ı 3-2 yenerek tarihi bir başarıya imza attı.

Karşılaşmaya her iki ülke takımları karşılıklı sayılar alarak başlarken, setin ortaları 14-14'lük eşitlikle geçildi. Sırbistan, ilk seti 27-25’lik sayıyla 1-0 önde bitirdi.

İkinci sette her iki takım da hücumda etkili oynarken, oyunun sonlarında daha etkili olan Filenin Sultanları bu seti 25-21’lik sayıyla üstün bitirdi.

Üçüncü sete hücumda ve defansta iyi başlayan Sırbistan, setin başlarında iki sayılık fark yakalasa da üç sayılık seri bulan milli takım, 6-5 öne geçti. Vargas'ın servis turunda beş sayılık seri yakalayan milliler, 11-6 öne geçti. Sırbistan, geriden geldiği üçüncü seti 25-22 kazanan taraf oldu.

Dördüncü sete etkili başlayan milli takım, oyunun başlarında üç sayılık fark yakaladı. Setin sonlarında etkili olan milli takım, dördüncü seti 25-22 önde bitirdi ve final maçını karar setine taşıdı.

Final setine iyi başlayan milli takım, setin başlarında iki sayılık avantaj yakaladı. Oyunda karşılıklı sayılar alınırken, setin son bölümüne 10-10 eşitlikle girildi. İki sayılık seri yakalayan milli takım, 12-10 öne geçti. Setin sonlarında az hata yapan milli takım, final setini 15-13, maçı da 3-2 kazandı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nin ardından Avrupa Şampiyonası'nda da tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaştı. Filenin Sultanları, etkili oyunu ile kendilerini şampiyonluğa uçuran sayıları kazandıran Melissa Vargas’a maç sonunda sarılarak tebrik etmeyi de ihmal etmedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın da izlediği maçın ardından düzenlenen törende, millilere altın madalyalarını Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ verdi. Madalyaların verilmesinin ardından Paleis 12 Salonu'nda İstiklal Marşı okundu.

Melissa Vargas "en değerli oyuncu" seçildi

Yapılan oylamayla "Avrupa Şampiyonası'nın en değerli oyuncusu", final maçında 41 sayı bulan Melissa Vargas seçildi. 41 sayıyla Sultanları şampiyonluğa taşıyan en etkili oyuncu olan Melissa Vargas, "41 kere maşallah" dedirtti.

Vargas, Milletler Ligi organizasyonunun ardından bir kez daha en değerli oyuncu seçilen isim oldu.

Ekran görüntüsü 2023-10-03 102331

Malatyalı Melissa

Melissa Vargas, başarılı performansının yanı sıra sempatik kişiliği ile de dikkat çeken bir isim. 44 numaralı forma giyen ve sosyal medya paylaşımlarında sık sık "Öncelikle kayısı diyarı Malatya’dan selamlar" ifadesini kullanan Melissa Vargas, başarısından dolayı sosyal medyada "Vargas Havayolları" olarak da anılıyor.

1999'da Küba'nın Cienfuegos şehrinde doğan ve 2021 yılında Türk vatandaşlığına geçen Melissa Vargas, Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'a çok saygı duyması ve Üstüğdağ'ın Malatyalı olmasından dolayı memleketinin Malatya olduğunu ifade ediyor.

Melissa Vargas'ın hikayesi

Küba asıllı Türk voleybolcu Melissa Vargas veya tam adıyla Melissa Teressa Vargas Abreu, 16 Ekim 1999 yılında dünyaya geldi. 8 yaşında voleybol kariyerine adım attı. Okul takımında oynamaya başlayan Kübalı sporcu, küçük yaşta yeteneğiyle dikkatleri üzerine çekti.12 yaşındayken Küba Milli Takımı'na seçildi. 12 kişilik takımda performansıyla dikkat çekti.

Çekya ve İsviçre'de birer sezon oynayan Vargas, 17 yaşındayken sakatlandı, tedavi süreciyle ilgili ise Küba federasyonu ile anlaşamadı. Vargas'a 4 yıl ceza verildi.

2018'de Fenerbahçe'ye transfer olan Vargas, Türkiye'de birer lig ve kupa zaferi yaşadı, sezonun ve final etaplarının en iyi pasör çaprazı ile en değerli oyuncu ödüllerine layık görüldü.

Sarı lacivertlilerin o dönemki başantrenörü Zoran Terzic, Vargas'a ülkesi Sırbistan formasını giydirmek istese de bu gerçekleşmedi.

Vargas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dönemin Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve federasyonun çabalarıyla Türkiye'yi tercih etti. 2021'de a milli takımda oynama başvurusu, 2 yıllık sürecin ardından tamamlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.