TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mandal, AOSB'deki firmaları ziyaret etti

Mandal, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde (AOSB) ARGE departmanı bulunan bazı firmaları ziyaret ederek, projeleri hakkında bilgi aldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2023 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2023 14:37
Kaynak: SERHAT AKARSU
Mandal, AOSB'deki firmaları ziyaret etti

SERHAT AKARSU

ADANA (İLKHABER) - TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde (AOSB) ARGE (Araştırma ve Geliştirme) departmanı bulunan bazı firmaları ziyaret ederek, projeleri hakkında bilgi aldı. Mandal, ARGE çalışmalarına öncülük eden firmaları yerinde ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

abdioğulları arge

Mandal: "AOSB, Türkiye'de ARGE konusunda öncülük eden bir bölge"

Mandal'ın ilk ziyareti AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü'nün yönetim kurulu başkanı olduğu Abdioğulları A.Ş'ye gerçekleşti. Türkiye'nin en büyük dokunmuş ve örülmüş plastik ambalaj üreticilerinden biri olan firmanın ARGE projeleri hakkında bilgi alan Mandal, bölgede gerçekleştirilen ileriye dönük ARGE çalışmalarını memnuniyetle karşıladı.

AOSB yönetimi olarak ARGE konusunda bölge firmalarına öncülük ettiklerini belirten Bekir Sütcü, bölgedeki çeşitli sektörlerden firmaların ARGE çalışmalarını destekleyerek, yeşil dönüşüme yönelik projeleri hayata geçirdiklerini ifade etti. Mandal'a Türkiye'nin ilk kurum bazlı "Sera Gazı Hesaplama Yazılımı" konusundaki gelişmeleri de paylaştı.

abdioğulları arge merkezi

"Avrupa Yeşil Mutabakatı"na yönelik projeler hayata geçiriliyor

TÜBİTAK tarafından desteklenen bir proje olan "Avrupa Yeşil Mutabakatı Çerçevesinde AOSB'nin Eko-Endüstriyel Parka Dönüştürülmesi Amacıyla Döngüsel Ekonomi ve Endüstriyel Simbiyoz'un Geliştirilmesi" projesinin de detayları paylaşıldı. Proje kapsamında birçok üniversitenin akademisyenlerinin yer aldığı belirtildi.

Mandal ve beraberindeki heyet daha sonra Beta Çay ve Eksoy Kimya'nın ARGE departmanlarını ziyaret etti. Beta Çay tesislerinde Mandal, CEO Fatma Uğur Ersöz ve AR-GE ekibi ile görüşerek projeleri inceledi. Eksoy Kimya ziyaretinde ise Fabrika ve AR-GE Direktörü Zeynep Nihan Kır ile AR-GE çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

AOSB BETA ZİYARETİ

TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, ziyaretlerin ardından AOSB Bölge Başkanlığı'nda bölge yöneticileriyle bir araya gelerek bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: SERHAT AKARSU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.