TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardin’de Büyük Önder Atatürk törenlerle anıldı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 85.nci ölüm yıldönümü Mardin’de anıldı. İlk Tören Valilik’te yapıldı. 

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2023 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2023 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mardin’de Büyük Önder Atatürk törenlerle anıldı

ADNAN AVUKA

MARDİN(İLKHABER)- Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 85.nci ölüm yıldönümü Mardin’de anıldı. İlk Tören Valilik’te yapıldı.  Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun’un Atatürk Anıtına  çelenk sunumuyla başlayan törende, Atatürk ve silah arkadaşları için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Tören daha sonra Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlük hizmet binasında devam etti. Törene Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Cumhuriyet başsavcısı Mustafa Akbulut, Tugay Komutanı  Tugğeneral Ahmet Yaşar Dener, Mardin Diyarbakır Süryani Metropoliti Saliba Özmen, Kırklar Kilisesi Başpapaz Gabriel Akyüz ve  ilin yöneticileri katıldılar.

DSC_1817

Artuklu Üniverstesi Rektörlük hizmet binasında yapılan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Dünden bugüne Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ilgili slayt gösterisi yapıldı  Öğrencilerin şiir okumalarının ardından öğretmen ve öğrencilerin ortak hazırladığı değişik gösteriler sahnelendi.

VALİ AKKOYUN: SAYGIYLA VE MİNNETLE ANIYORUZ

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun 10 Kasım Cumhuriyet’in Kurucusu Büyük Önden Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. Vali Akkoyun mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Millî Mücadelemizin Başkumandanı, Cumhuriyetimizin bânisi Gazi Mustafa Kemâl Atatürk’ü vefatının 85. yıl dönümünde saygıyla ve minnetle anıyoruz.

 Gazi Mustafa Kemal Atatürk, içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkânlara rağmen, milletinden aldığı güçle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik etmiştir.

DSC_1836

 Atatürk, “Birinci vazifen; Türk istiklâlini, Türk cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.” sözü ile hedeflerimizi yıllar önce ifade etmiştir. Milletçe birlik ve beraberlik içerisinde elde ettiğimiz kazanımlar, bu hedefe kararlılıkla yürüdüğümüzün en bariz ispatıdır.

 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkartmak için kadim birikimimiz ve şanlı tarihimizden aldığımız güç ve ilhamla bugüne kadar var gücümüzle çalıştık, bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz.

 Bu düşüncelerle ebediyete irtihalinin 85. sene-i devriyesinde istiklâl mücadelemizin başkumandanı, Cumhuriyetimizin bânisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları ile cennet vatanımız, ay yıldızlı bayrağımız uğruna canlarını fedâ eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle, hürmetle ve şükranla yâd ediyorum.”

DSC_1843

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.