TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin'de Özel Gereksinimli Çocuklar için 'Engelliler Haftası Çocuk Şenliği' düzenledi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Engelliler Haftası dolayısıyla özel gereksinimli çocuklar ve ailelerine yönelik keyifli bir çocuk şenliği düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2024 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2024 10:33
Kaynak: NİLGÜN TAZE
Mersin'de Özel Gereksinimli Çocuklar için 'Engelliler Haftası Çocuk Şenliği' düzenledi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, toplumsal katılımı artırmak ve özel gereksinimli bireylerin hayat standartlarını yükseltmek amacıyla sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda, '10-16 Mayıs Engelliler Haftası' dolayısıyla özel gereksinimli çocuklar ve aileleri için özel bir etkinlik düzenlendi.

Seyfi Alanya Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şenlikte, çocuklar ve aileleri bir araya geldi. Spor salonu içerisinde halat çekme, çuval yarışı, ip atlama gibi geleneksel oyunlar oynayan çocuklar, masa tenisi, curling, hemsball ve futbol gibi sporlarla da eğlenceli vakit geçirdi. Ayrıca, spor salonu bahçesine kurulan şişme oyun gruplarında çocukların neşesi doruklara çıktı. Müzik eşliğinde dans eden çocuklara aileleri de eşlik etti. Etkinlikte çocukların ağızlarını tatlandıran ikramlıklar da unutulmadı.

Mersin'de Özel Gereksinimli Çocuklar için 'Engelliler Haftası Çocuk Şenliği' düzenledi 2

Engellerin yalnızca zihinde olduğunu göstermeyi amaçlayan etkinlik, özel gereksinimli çocuklar ve ailelerinin memnuniyetiyle sonuçlandı. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı Engelliler Şube Müdürü Abdullah Gerboğa, etkinlikle ilgili olarak, "Farkındalık yaratmak ve çocuklarımızın eğlenmesi için böyle bir etkinlik düzenledik" ifadelerini kullandı.

Gerboğa ayrıca, Büyükşehir Belediyesi'nin özel gereksinimli bireylere yönelik desteklerini sürdürdüğünü belirtti. Büyükşehir Belediyesi'nin tesis ve eğitim merkezleri aracılığıyla özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata katılımlarını sağlamayı, ailelerine psikolojik danışmanlık hizmeti sunmayı ve eğitimlerine katkı sunmayı amaçladıklarını vurguladı.

Mersin'de Özel Gereksinimli Çocuklar için 'Engelliler Haftası Çocuk Şenliği' düzenledi 3

Etkinlikte çocuklar ve aileleri tarafından da memnuniyetle karşılanırken, gelecek günlerde yapılacak etkinliklerle Engelliler Haftası'nın dolu dolu geçirilmesi hedefleniyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, yıl boyunca özel gereksinimli çocukların talepleri doğrultusunda çeşitli organizasyonlar ve etkinlikler düzenlemeye devam edecek.

Kaynak: HIDIR YENİAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.