TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin Üniversitesi'nde Nevruz Bayramı Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

Toprağın uyanışının, baharın gelişinin, kardeşliğin, dostluğun ve dayanışmanın sembolü olan Nevruz, Mersin Üniversitesi'nde coşkuyla karşılandı. Yörük Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen program, 21 Mart Perşembe günü Üniversitemiz Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2024 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2024 10:52
Kaynak: BÜLTEN
Mersin Üniversitesi'nde Nevruz Bayramı Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

Mersin Üniversitesi'nde Nevruz Bayramı kutlamaları gerçekleştirildi. Nevruz Bayramı kutlamalarına, MHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Halk Bilimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ruhi Ersoy ve hanımefendi Süreyya Ersoy, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, Rektör Danışmanları, akademik ve idari personel ile öğrencilerimiz katıldı.

mersin üniversitesi nevruz bayramı

Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinliklerde halk oyunları gösterileri, dinletiler, Nevruz ateşinin yakılması ve örs dövme gibi ritüeller gerçekleştirildi.

Konuşan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Halk Edebiyatı Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. İmran Gündüz Alptürker, Nevruz Bayramı'nın doğayla yeniden kucaklaşma, umutları tazeleme ve barışı yüceltme vesilesi olduğunu belirtti. Ayrıca, Nevruz'un baharın gelişini ve yeni bir yılın başlangıcını müjdelediğini vurguladı.

mersin üniversitesi

Üniversitemiz Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansta Prof. Dr. Ruhi Ersoy, “Nevruz Bağlamında Türk Kültür ve Medeniyeti Üzerine Düşünceler” başlıklı bir konuşma yaptı. Ersoy, Nevruz'un insanlığın yenilenme sürecini temsil ettiğini ve Türk mitolojisinin sembolü olan Bozkurt'un önemine değindi.

Konferans sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Prof. Dr. Ruhi Ersoy’a plaket, hediye ve çiçek takdim etti.

Bu anlamlı kutlama, Nevruz'un önemini vurgulayarak birlik, barış ve dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.