TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin'de ormanlara giriş yasaklandı

Mersin Valiliği, orman yangınlarını önlemek amacıyla bazı piknik ve mesire alanları dışındaki ormanlık alanlara girişleri 31 Ağustos 2023 tarihine kadar yasakladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2023 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2023 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mersin'de ormanlara giriş yasaklandı

Aydın GÖKÇEOĞLU

ADANA (İLKHABER) - Mersin Valiliği, orman yangınlarını önlemek amacıyla ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını duyurdu.

Mersin Valiliği'nden yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

- Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında, 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 74’üncü maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 9 ve 66’ıncı maddeleri uyarınca Mersin İli sınırları içerisindeki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz 2023 - 31 Ağustos 2023 tarihleri arasında yasaklanmıştır. Bu tarihler arasında ormanlık alanlara sadece görevlendirilmiş yetkililer girebilir. Tarım ve Orman Bakanlığınca kiraya verilen ilimizdeki piknik ve mesire yerleri işleticileri, orman idaresi ile yapmış oldukları sözleşme hükümlerine istinaden faaliyetlerine devam etmekle birlikte orman yangınlarına karşı her türlü tedbiri alacaklardır. İşleticilerin alması gereken tedbirler, orman teşkilatının ilgili birimleri tarafından denetlenecektir. 

- Bu ormanlar çevresinde ve içinden geçen yollarda orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak, mangal, semaver ve ateş yakmak yasaktır. 

- Orman Yasasının 31 ve 32’inci maddeleri kapsamında olan mahaller başta olmak üzere, orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan mahalleler de dahil olmak üzere anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden meydana gelen dalların ve her türlü bitki örtüsünün yakılması yasaklanmıştır. 

- Orman alanı civarındaki tesisler ile sanayi kuruşları, orman alanlarını etkileyebilecek her türlü faaliyet nedeniyle oluşabilecek yangın riskine karşı, önleyici bütün tedbirleri eksiksiz alacaklardır. 

- Enerji nakil hatlarının yapım ve bakımı ile ilgili kuruluşlar (TEDAŞ ve TEİAŞ) hatlarının özellikle ormanlık alanlardan geçen bölmelerinde gerekli bakımları gerçekleştirecek, yangın riskine karşı her türlü tedbiri alarak, gerektiğinde enerji kesintisi uygulayacaklardır. 

- Tüm belediyelerimiz, orman içi, orman kenarı ve bitişiğinde bulunan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini (dozer, loder, kepçe) hazır bulunduracaklardır. 
 
- İlçe Kaymakamlıklarımız ve Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda genel kolluk ve orman kolluğundan oluşturulan denetim ekipleri gözetim ve denetimlerini etkin bir şekilde yapacaklardır. Gerekli hallerde ilçe Kaymakamlarımızın emriyle tüm kamu ve özel sektör imkanları kullanılarak yangına karşı etkili müdahale edilmesi sağlanacaktır. 

- Bu karar Mersin ili sınırlan içerisindeki tüm ormanlık alanlarda uygulanır. 

- Yukarda belirtilen karar ve önlemlere aykırı hareket edenler hakkında 6831 sayılı Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca idari ve adli işlem yapılacaktır. 

- Bu karar hükümleri 01.07.2023 - 31.08.2023 tarihleri arasında uygulanır. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.