TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MERTUSEG Projesi ile Mersin'de Turizm sektörüne kalifiye eleman yetiştiriliyor!

Mersin'in turizm potansiyelini artırmak için hayata geçirilen MERTUSEG projesi, gençlere iş imkanları sağlıyor. Uygulamalı eğitimlerle sektöre hazırlanan gençler, Denizden Restoran'da pratik yaparak sektördeki becerilerini geliştiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2024 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2024 15:52
Kaynak: NİLGÜN TAZE
MERTUSEG Projesi ile Mersin'de Turizm sektörüne kalifiye eleman yetiştiriliyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, gençlere turizm sektöründe iş imkanları sunmak amacıyla hayata geçirdiği "Mersin’in Gençlerinin Turizm Sektörü İçin Güçlendirilmesi" (MERTUSEG) projesi kapsamında, kursiyerler Denizden Restoran'da uygulamalı eğitim alıyor.

Denizden Restoranı'nın İşletme Müdürü Cengiz Yüksel, katılımcılara restoran sektörü ile ilgili teorik ve pratik eğitim veriyor. Servis, kuver çeşitleri, içecek sunumları gibi konularda uygulamalı gösterilerde bulunan Yüksel, müşteri karşılama ve iletişim kurma gibi önemli konulara da değiniyor.

Mersin'de yaşayan 18-29 yaş arasındaki gençlerin turizm sektöründe istihdam edilmesini hedefleyen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen MERTUSEG projesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından da destekleniyor. Proje kapsamında, öğrenciler mesleki eğitimlerin yanı sıra uygulamalı eğitim de alıyorlar. Turizm ve konaklama sektöründe ön büro (resepsiyonist), restoran ve kat hizmetleri alanlarında kalifiye personel yetiştirilmesi hedefleniyor. Eğitim 20 Kasım'da başladı ve 30 Nisan'da sona erecek. Kursiyerler, Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi onaylı Mesleki Eğitim Sertifikası'na sahip olacaklar.

TURİZM SEKTÖRÜNDE KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRME ÇABALARI DEVAM EDİYOR

Denizden Restoranı’nın İşletme Müdürü Cengiz Yüksel, turizm sektöründe nitelikli eleman bulmanın zorluğuna dikkat çekerek, MERTUSEG projesi kapsamında kursiyerlere bilgi ve deneyimlerini aktardıklarını belirtti. Yüksel, kursiyerlerin müşteri memnuniyetini sağlamak için gerekli bilgi ve becerileri uygulamalı olarak öğrendiklerini vurguladı. Ayrıca, turizm sektöründe başarılı olmanın bilgi ve deneyime dayandığını ifade ederek, bu tarz uygulamalara katılanların sektöre daha fazla katkı sağlayacağını dile getirdi.

MERTUSEG Proje Asistanı Deniz Ayma ise projenin gençlerin hayatına dokunan bir proje olduğunu belirtti. Projenin amacının otel, restoran ve kafelerdeki iş yönetimini ve servis pratiklerini gençlere öğretmek olduğunu açıkladı. Ayma, yapılan otel ziyaretlerinde gençlerin yetkililerle görüşme ve gözlem yapma fırsatı bulduklarını ve bazı gençlerin eğitimleri bitmeden istihdam edildiğini paylaştı.

Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otelcilik Bölümü Öğretim Görevlisi İbrahim Çakan ise turizm sektöründe kalifiye eleman yetiştirmeyi ve geleceğin girişimcilerini yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti. Çakan, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi iş birliğiyle yapılan çalışmaların sektördeki uygulamaları öğrencilere aktarmak adına önemli olduğunu vurguladı.

MERTUSEG Projesi ile Mersin'de Turizm sektörüne kalifiye eleman yetiştiriliyor! 2

KATILIMCILAR UYGULAMALI EĞİTİMDEN MEMNUN

Projeye katılan Hande Ustaoğlu, uygulamalı eğitimin kendileri için son derece faydalı olduğunu belirterek, restoran içerisinde iş akışının nasıl olduğunu ve servis personeli olmanın ne anlama geldiğini öğrenmeye çalıştıklarını ifade etti. Üniversiteden gelen hocaların da desteğiyle farklı otellerde uygulamalı eğitimlerinin olduğunu paylaştı ve bu proje ile istihdamda yer bulacağına inandığını söyledi.

Şeyda Timuçin, projede yer almanın kendisi için büyük bir memnuniyet kaynağı olduğunu dile getirerek, turizm ve otelcilik sektöründe restoran bölümünde bulunduğunu belirtti. Projeye katılmadan önce yanlış bildiği birçok şeyin doğrusunu burada öğrendiğini vurguladı ve belediyenin katkılarından dolayı teşekkür etti.

Berke Can Fındıklı ise turizm sektöründe farklı işletmeleri görmenin ve işleyişlerini öğrenmenin önemine değinerek, projenin istihdama katkı sağlayacağını düşündüğünü ifade etti. Kendisinin ve birçok arkadaşının iş bulma sürecinde kendilerini geliştirdiklerini paylaştı ve belediyenin sunduğu imkanların fırsat kapısı olduğunu belirtti.

Proje kapsamında geçtiğimiz günlerde Antalya'da gerçekleştirilen teknik eğitimlerde otel işleyişi ve yönetimi hakkında kursiyerlere bilgi verildi. Otel yöneticileri, kendi mesleki tecrübelerini aktararak kursiyerlere ön büro, kat hizmetleri ve restoran hizmetleri sınıfları hakkında bilgi verdiler.

Kaynak: NİLGÜN TAZE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.