TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Miniklerden TRT’ye ziyaret

Minik BalArısı Çocukları, Proje Tabanlı Eğitim sisteminde, 13 Şubat Dünya Radyo Günü nedeniyle TRT Çukurova Haber Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2024 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2024 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
Miniklerden TRT’ye ziyaret

Minik BalArısı Çocukları, Proje Tabanlı Eğitim sisteminde, 13 Şubat Dünya Radyo Günü nedeniyle TRT Çukurova Haber Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Miniklerin yayın cihazlarını inceleyip meraklı soruları dikkat çekti.

İLKHABER Gazetesi'nden Serhat Şanlı'nın haberine göre; Adana’da Minik BalArısı Anaokulu Çocukları, Proje Tabanlı Eğitim sisteminde 13 Şubat Dünya Radyo Günü nedeniyle TRT Çukurova Haber Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Keyifli geçen ziyarette minik öğrenciler, TRT Çukurova Haber Müdürü Erden Karaoğlu’na merak ettikleri soruları sordu.

Minikler, TRT’de haber merkezi, kamera ve montaj servisi ile geçmişe dair yayınlarda kullanılan cihazların olduğu bölümlerde incelemelerde bulunarak merak ettikleri soruların cevabı aldı. Keyifli bir sohbetin ardından TRT Çukurova Haber Müdürlüğü binasının önünde çekilen hatıra fotoğrafının ardından ziyaret sona erdi.

13 ŞUBAT DÜNYA RADYO GÜNÜ

İstanbul/Sirkeci'deki Büyük Postane binasının kapısının üstüne yerleştirilen hoparlörle başlayan ilk radyo yayınları, 97 yıllık geçmişiyle Türkiye'de vazgeçilmeyen iletişim araçlarının başında gelmekte..

Bununla birlikte Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), 2011'de düzenlenen 36. Genel Konferansı'nda, Bilgi ve İletişim Komisyonunca kabul edilen bir öneriyle 13 Şubat'ı "Dünya Radyo Günü" olarak ilan etti.

Bu yıl; "Bilgilendiren, eğlendiren ve eğiten bir yüzyıl" temasıyla 13. yıl dönümü kutlanan günde, Türkiye 100 yıla yakın radyo geçmişi ve yayın yapan yaklaşık 1000 radyosuyla Avrupa'nın en geniş radyo ağına sahip ülkelerinden biri olarak öne çıkıyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.