Morca'da mahsur kalan ABD'linin tahliyesi sürüyor

Türkiye’nin en derin 3. mağarası olan Morca Düdeni'nde mide kanaması sonucu yerin 1040 metre altında mahsur kalan ABD'li Mark Dickey'in tahliyesi sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2023 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2023 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.ilkhaber-gazetesi.com
Morca'da mahsur kalan ABD'linin tahliyesi sürüyor

ALİ GÜRELİ

(İLKHABER) - Mersin'in Anamur ilçesi sınırlarında Taşeli Platosu'nda yer alan 1276 metre derinliğe erişmiş Türkiye'nin en derin 3. mağarasında mide kanaması sonucu rahatsızlanarak mahsur kalan ABD'li bilim insanı Mark Dickey'in tahliyesi sürüyor. 

ABD'li Mark Dickey3

Morca Düdeni'nde yerin 1040 metre altında tahliye işlemine başlanan Mark Dickey'in sağlık durumu ve operasyona ilişkin bilgiler, Avrupa Mağara Kurtarma Derneği yetkilileri tarafından anbean paylaşılıyor.

Morca Plan

Dickey -500 metredeki çadıra ulaştırıldı

Merkezi Zagrep'de bulunan Avrupa Mağara Kurtarma Derneği (ECRA) yetkilileri, son paylaşımlarında şunları kaydetti:

"Mark Dickey'in tahliyesi, doktorlar hastanın taşınabilir olduğuna karar verilerek başlamıştı. Hasta, sedye ile -700 m'deki çadıra doğru yola çıkarıldı ve şu anda -500 metredeki çadıra ulaştırıldı. Yaralının sağlık durumu stabil. Bir sonraki planlanan durak ise -300 metre olacak. Farklı kurtarma ekiplerindeki üyelerin fiziksel durumu da iyi."

Morca Mağarası-1

200 kişi seferber oldu

Farklı mağara kurtarma ekiplerinin bulunduğu kurtarma operasyonunda aralarında AFAD görevlilerinin de bulunduğu yaklaşık 200 kişi görev yapıyor. Mark Dickey'in bulunduğu yerden çıkarılacağı Morca Düdeni'ni girişi yakınında sağlık görevlileri ve bir helikopter bekletiliyor.

MORCA DÜDENİ-3

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.