TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MÜSİAD Yönetiminden Özdoğan’a ziyaret

MÜSİAD Adana Şube Başkanı Ömer Tekdemir ve yönetimi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Halit Ergin ile birlikte Adana Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlü Remzi Özdoğan’ı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2023 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2023 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
MÜSİAD Yönetiminden Özdoğan’a ziyaret

ADANA (İLKHABER) - MÜSİAD Adana Şube Başkanı Ömer Tekdemir ve yönetimi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Halit Ergin ile birlikte Adana Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlü Remzi Özdoğan’ı ziyaret etti.

MÜSİAD Adana Şubesi Başkan Yardımcısı Zekeriya Balbay ve MÜSİAD üyeleri Bayram Karaca ile Deniz Aslan’ın hazır bulunduğu ziyarette; Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan ile ilimizde sanayi ve teknoloji alanında yapılan çalışmalar değerlendirildi. Ayrıca Kahramanmaraş İli, Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli yaşanan, 11 ilde yıkımlara ve ölümlere neden olan asrın felaketi olan büyük deprem nedeniyle, ilimizde faaliyet gösteren sanayiciler ve işletmelerinde meydana gelen sorunlar üzerine yaptıkları çalışmaları anlatan Özdoğan, ilimizdeki işletmelerin depremden dolayı karşılaştıkları olumsuzluklar üzerine öncelikle tespit çalışmalarını yaptıklarını, sonrasında da bu sorunların çözümüne yönelik yapılan çalışmaları aktardı.

MÜSİAD Adana Şubesi olarak deprem bölgesinde ellerinden gelen tüm yardımları ve çalışmaları yaptıklarını kaydeden Başkan Tekdemir şu ifadelere yer verdi:

DEPREMZEDELERİN HEPSİNE ULAŞTIK

“MÜSİAD şahsında bizim Hatay’da, Adıyaman’da, Maraş’ta, Malatya’da ve birçok ilçede özellikle yıkımın yoğun olduğu ilçelerde hep lojistik üslerimiz vardı. Bu lojistik üslerimizin başında MÜSİAD başkanlarımız ya da merkezden genel başkan yardımcılarımız ve yönetici arkadaşlarımız vardı. Bunlar kendi araçlarıyla bireysel anlamda küçük vasıtalarıyla sahadaki bütün depremzedelere ulaştılar. Biz Hatay’da kısmen görevliydik, oraya gidip geliyorduk. Bu araçların ortalama günlük 500-550 noktaya ulaştıkları oluyordu. Geceleri hiç uyumadan üç, dört gün bu süreci devam ettirdiler.

TAM DESTEK SAĞLADIK

Bizim kurtarma ekiplerimiz vardı. Sahada çok ciddi anlamda katkı sağladılar. Elbistan tarafında yaklaşık 2500 adet yaşam konteyneri kurma taahhüdümüz vardı, bunların birçoğunu kurduk, halen de devam ediyoruz. Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliği, MÜSİAD Karlsruhe ve MÜSİAD Paris üyelerinin destekleri ile Hatay Defne'de sahra hastanesi inşa edilerek hasta kabulüne başladı. Onlarca aş evimiz vardı. Özellikle bizim buradaki kendi üyelerimizin iş makinesin de katkıları çok oldu. Bizim üyemiz Ağıt Hafriyat Firması sahibi Mustafa Ağıt’ın iş makinesi konusunda çok katkısı oldu. Sahada yüzlerce iş makinemiz vardı. Diğer merkezleri de kıyasladığımızda binlerin üzerinde iş makinelerimiz vardı. Bunların yanı sıra ihtiyaç duyula bilinecek gıdadan, kıyafete, hijyenden jeneratöre kadar birçok desteğimiz oldu.”

KARŞILIKLI BİLGİLENDİRMELER

İl Müdürü Özdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ilimizde yürütülen projeler hakkında bilgilendirme yaptı.  Adana Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Halit Ergin de müdürlüğü tarafından yürütülen faaliyetler hakkında konuklarına bilgilendirmelerde bulundu.

FİDAN SERTİFİKASI TAKDİM EDİLDİ

MÜSİAD Adana Hatıra ormanında diktiği fidanlar için Başkan Ömer Tekdemir tarafından Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan'a Fidan Sertifikası takdim edildi. İl Müdürü Remzi Özdoğan'da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan "Türkiye İmalat Sanayinin Yapısal Analizi" isimli kitabını, MÜSİAD Başkanı Ömer Tekdemir'e armağan etti. İl Müdürü Remzi Özdoğan, ziyaretlerinden dolayı MÜSİAD Başkanı Ömer Tekdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Halit Ergin’e teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.