TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nennioğlu: Çukurova Üniversitesi çalışanları için mücadeleye devam

Memur-Sen ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Çukurova Üniversitesi çalışanları için promosyon mücadelesinin devam ettiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2023 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2023 14:06
Kaynak: SERHAT AKARSU
Nennioğlu: Çukurova Üniversitesi çalışanları için mücadeleye devam

SERHAT AKARSU

ADANA (İLKHABER) - Memur-Sen ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Çukurova Üniversitesi çalışanları adına mücadeleye devam edeceklerini açıkladı.

Nennioğlu, yaptığı açıklamada, 17 Temmuz 2023 tarihinde Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü'ne banka promosyon sözleşme taslağını bildirdiklerini ve o günden beri üyeleri bilgilendirmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Nennioğlu, 31 Ekim 2023 tarihinde yapılan promosyon ihalesinde en yüksek teklifi 15.000 TL ile Türkiye Ekonomi Bankası'nın verdiğini belirtti.

Nennioğlu, üniversite çalışanları ve sendika üyeleriyle yaptıkları görüşmelerde ve anket çalışmalarında, çalışanların Türk Ekonomi Bankası'nın 2 yıllığına peşin olarak verdiği 15.000 TL promosyonu yetersiz bulduğunu, promosyon talep etmeksizin kamu bankasından maaş almayı kabul etmediklerini ve Türk Ekonomi Bankası'nın promosyon teklifini yükseltmesi şartıyla kabul edilebilir olduğunu belirttiklerini aktardı.

Çukurova Üniversitesi çalışanları için promosyon mücadelesi

Bu talepleri doğrultusunda Çukurova Üniversitesi yönetimine bir yazı gönderdiklerini söyleyen Nennioğlu, Türk Ekonomi Bankası'nın davet edilerek, tekrar pazarlık yapılması ve çalışanlar lehine promosyon miktarının artırılmasını talep ettiklerini söyledi.

Çukurova Üniversitesi yönetiminin bu talebi dikkate alarak banka ile görüşerek promosyon miktarını 15.750 TL'ye çıkardığını belirten Nennioğlu, ancak üyelerinin yaptığı anket sonucunda yüzde 66'sının teklifi kabul etmediğini ve mücadeleye devam kararı alındığını kaydetti.

Türk Ekonomi Bankası'nın promosyon ihalesini almak için hevesli ve kararlı olduğunu belirten Nennioğlu, çalışanların kazanımı olması halinde sendikalarının üniversite yönetiminin vereceği kararın yanında olacağını ifade etti.

Deprem Tazminatı Devam Etmeli

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın deprem bölgesindeki ziyaretlerinde, deprem bölgesindeki çalışanların ekonomik olarak desteklenmesi, özlük haklarında tamir ve taltif edici uygulamalarla hak ve hukuklarının gözetilmesi gerektiğini açıkladığını hatırlatan Nennioğlu, Adana Sarıçam ilçesi başta olmak üzere deprem tazminatı alamayan ilçelerdeki kamu çalışanlarının mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini belirterek, deprem tazminatının devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: SERHAT AKARSU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.