TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Niğde’de UMKE, 112 ve AFAD ekiplerinden eğitim kampı

Niğde İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 112 ve AFAD ekiplerinden oluşan 50 personel, 3 gün süren eğitim kampı gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2023 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2023 13:58
Kaynak: İHA
Niğde’de UMKE, 112 ve AFAD ekiplerinden eğitim kampı

NİĞDE(İLKHABER)- Niğde Gebere Mesire Alanı’nda yapılan eğitim kampında, uygulanan tatbikatlarla arama kurtarma ve sağlık ekiplerinin bilgi ve tecrübeleri güçlendiriliyor. Sahra Hastanesi kurulumundan doğada yaşama, arama kurtarmadan kaya tırmanışına kadar çeşitli senaryolarla hazırlanan etapları tamamlayan ekibe, olası kazalarda kullanılacak malzemelerin tanıtımı da yapılıyor.

Niğde’de UMKE, 112 ve AFAD ekiplerinden eğitim kampı
 

Eğitim kampı çerçevesinde uçurumdan düşen yaralıya emniyetle ulaşılarak medikal kurtarmanın gerçekleştirilmesini konu alan tatbikatı başarıyla tamamlayan ekibi Niğde Valisi Cahit Çelik ziyaret etti. Kampla ilgili sorumlulardan bilgi alan ve çalışmalarında başarılar dileyen Vali Çelik, ekibin dar alanda sedye ile kazazedeyi kurtarma istasyonundan iniş gerçekleştirdi.
 Eğitim kampı ile ilgili bilgi veren UMKE Niğde Sorumlusu Alpay Ayan ise, "50 kişi katıldığımız eğitim kampında ilk gün çadır ve sahra hastanesi kurulumu ile arama kurtarmada kullanılacak malzemelerin tanıtımını yaptık. İkinci gün ise oluşturulan istasyonda dar alanda inişle sedye ile kazazedeyi tahliye yöntemini uyguladık. Her gün kondisyon yürüyüşleri gerçekleştirdik" dedi.

Niğde’de UMKE, 112 ve AFAD ekiplerinden eğitim kampı33

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.