TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenciler için ulaşımda abonman desteği talebi

Adana Büyük Şehir Belediyesi, öğrencilere ucuz ve güvenli ulaşım sağlamak için abonman desteği isteyenlerin başlattığı imza kampanyası devam ediyor. Öğrenciler, diğer illerdeki gibi abonman uygulamasından yararlanmak istiyor. Yasin Aytaç, öğrencilerin Adana'da 10 katı ücret ödediğini belirterek destek çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2024 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2024 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
Öğrenciler için ulaşımda abonman desteği talebi

Adana’da öğrencilere ucuz ve güvenli ulaşım hizmeti sağlaması için Adana Büyük Şehir Belediyesi’nden abonman desteği isteyenler imza kampanyası başlattı.

İLKHABER Gazetesi'nden Bayram Bulut'un haberine göre; Kentin farklı noktalarında gerçekleşen imza kampanyası kapsamında İsmet İnönü Parkı içerisinde stant açıldı. “Ulaşım Haktır. Gençliğe Abonman Hakkı İçin Sen de Destek Ol” yazılı pankartın asıldığı imza kampanyası standına gençler yoğun ilgi gösterdi.  Mayıs ayının 25’ine kadar devam edecek imza kampanyasının ardından toplanan imzalar Adana Büyükşehir Belediyesi’ne iletilecek.

Halkevleri önceki dönem şube başkanlarından Yasin Aytaç, imza kampanyası ile ilgili bilgiler verdi. Ülkede birçok belediyenin öğrencileri yönelik ulaşım için uyguladığı abonman uygulamasının olduğunu dile getiren Yasin Aytaç, “Öğrenci arkadaşlarımız için farklı illerde, farklı ücretlendirmeler var. Örneğin Mersin'de 60 TL'ye yüklenebiliyor. 60 TL'ye yüklediğinizde altmış biniş, 90 TL yüklediğinizde de, 90 binişlik hak kazanıyorlar. Ama bizim kentimizde öğrenciler 10 TL'ye otobüse bine biliyor. Yani diğer kentlerin 10 katı ücret ödemiş oluyor. Bu da ciddi anlamda öğrencileri zorluyor” dedi.

Adana’da belediyenin öğrencilere böyle bir hak vermesini istediklerini anlatan Aytaç, “Adana’da öğrencilerin diğer illerde uygulandığı gibi abonman ulaşım ücretlerinden yararlanmasını talep ediyoruz. Bu nedenle bu imza kampanyasını başlattık. Ayın 18’inde başladı kampanyamız. 25 Mayıs tarihinde sona erecek. İki noktada standımız kuruyoruz. Biri Gençlik Meydanı. Biride İsmet İnönü Parkı. Ayrıca mahallelerde sürdürüyoruz imza kampanyalarımızı. Toplanan imzaları bir üst yazıyla birlikte büyükşehir belediyesine ileteceğiz. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'dan randevu alıp bu konuyu özel olarak görüşeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.