TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ORKÖY projesi orman köylüsüne hayatın her alanında destek sağlıyor

Adana Orman Bölge Müdürlüğü, sorumluluk sahasındaki orman köylerinde vatandaşların refah seviyesini artırmak, sosyal ve ekonomik kalkınmalarına katkıda bulunmak amacıyla Orköy Kredi Destekleri'ni sürdürdü.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2023 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2023 14:59
Kaynak: ALİ GÜRELİ
ORKÖY projesi orman köylüsüne hayatın her alanında destek sağlıyor

Adana Orman Bölge Müdürlüğü, sorumluluk sahasında bulunan orman köylerinde vatandaşların refah seviyesini artırmak, sosyal ve ekonomik kalkınmalarına katkıda bulunmak amacıyla 2023 yılı içinde Orköy Kredi Destekleri'ne (ORKÖY) aralıksız devam etti.

Adana Orman Bölge Müdürlüğü, 2023 yılının son günlerinde de dağıttığı Orköy Kredi Destekleri ile orman köylüsünün yüzünü güldürmeye devam etti.

Ormanların korunması, geliştirilmesi ve işletilmesi amacıyla orman köylüsünü sosyal ve ekonomik projelerle destekleyen Adana Orman Bölge Müdürlüğü, Orköy Projeleri kapsamında Aladağ ilçesine bağlı Ceritler, Kıcak ve Yetimli mahallelerinde toplam 19 orman köylüsü aileye Şebekeye Bağlı Çatı Tipi Güneş Enerjisi Sistemi (ŞEBGES) kurulumu gerçekleştirdi.

2023 yılında toplam 112.380.000 TL destek

Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, "2023 yılında, ORKÖY destek programlarının tamamı gerçekleştirildi. Toplam 936 orman köylüsü ailemize 112.380.000 TL destek sağlandı. Bu desteklerin yüzde 20'si hibe olup, 5-7 yılda faizsiz geri ödeme şeklinde oldu." dedi.

Yılmaz; “Bakanlığımızın ve Orman Genel Müdürlüğümüzün destekleriyle her yıl arttırarak verdiğimiz Orköy Destek Kredilerinde gelir düzeyi düşük orman köylülerimizin yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefliyoruz. 2024 yılında da desteklerimizi arttırarak orman köylümüzün yanında olmaya devam edeceğiz. Devletimizin sağladığı imkanları ile Bakanlığımız ve Orman Genel Müdürlüğümüzün destekleriyle hizmet üretmeye kararlılıkla devam edeceğiz. ORKÖY kredilerinden yararlanan tüm köylülerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.