Osmaniye Kadirli’de 4. Lavanta ve Zeytin Çiçeği Festivali renkli görüntülere sahne oldu

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen Lavanta ve Zeytin Çiçeği Festivali, doğa ve tarım turizmini buluşturdu. Vali Erdinç Yılmaz, lavanta bahçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2025 19:05
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2025 19:26
Kaynak: AA
Osmaniye Kadirli’de 4. Lavanta ve Zeytin Çiçeği Festivali renkli görüntülere sahne oldu

Osmaniye'nin Kadirli ilçesine bağlı Bekereci köyünde, iş insanı Yunus Kandırmaz'a ait bahçede 4. Lavanta ve Zeytin Çiçeği Festivali düzenlendi. Festivale katılan Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, lavanta hasadı yaparak katılımcılarla sohbet etti.

"BÖLGEMİZ İÇİN KARLI BİR ÜRÜN"

Etkinlikte bir konuşma yapan Vali Yılmaz, lavantanın Akdeniz bölgesinin özellikle kıraç arazilerine kolayca uyum sağlayan değerli bir bitki olduğuna dikkat çekti. Kozmetik, ilaç ve sabun gibi birçok sanayi kolunda kullanılan lavantanın önemini vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi: "Lavantanın bizim bölgemizin coğrafi şartlarına da çok uygun bir ürün olduğunu görüyoruz. Ciddi anlamda karlı ve gelir getiren bir ürün. Çiftçimizi böyle bir ürünün yetiştirilmesine öncülük ettiği için kutluyorum. İnşallah hayırlı ve bereketli kazançlar elde etmesini diliyorum."

Osmaniye Kadirli’de 4. Lavanta ve Zeytin Çiçeği Festivali renkli görüntülere sahne oldu 2

ÜRETİCİ VERİMDEN MEMNUN

Lavanta üreticisi Yunus Kandırmaz ise geçen yıla kıyasla bu yıl hava şartlarının elverişli olması ve yapılan bakım çalışmaları sayesinde verimden oldukça memnun olduğunu ifade etti.

Osmaniye Kadirli’de 4. Lavanta ve Zeytin Çiçeği Festivali renkli görüntülere sahne oldu 3

Festivale, Kadirli Kaymakamı Erdinç Dolu, Belediye Başkanı Mustafa Mert Olcar, il ve ilçe kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.