TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özkan Keleş: “Okumak karanlığı yenmektir”

Hayat boyu öğrenme haftası kapsamında; yetişkin okuma yazma kursiyerlerinin kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2024 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2024 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
Özkan Keleş: “Okumak karanlığı yenmektir”

Hayat boyu öğrenme haftası kapsamında; yetişkin okuma yazma kursiyerlerinin kitap okuma etkinliği düzenlendi. Şehit Yavuz Öztürk Halk Eğitim Merkezi öncülüğünde Toki Şehit Fikret Yükseler ilkokulunda açılan okuma yazma seferberliğinde,  çalışmalar devam ediyor.

İLKHABER Gazetesi'nden Firdevs Arslan'ın haberine göre;  Genellikle minik öğrencileri görmeye alışık olduğumuz okul sıraları, bu kez annelerle ninelerle dolu. Kimi okumaya, kimi de yazmaya çalışıyor. Çoğunluğu hiç okula gitmemiş yetişkinler, Şehit Yavuz Öztürk Halk Eğitim Merkezi tarafından Toki Fikret Yükseler ilkokulunda düzenlene okuma- yazma kurslarına heyecanla devam ediyor. Okuma-yazma öğrenmeleri için kendilerine sunulan fırsatı değerlendiren yetişkinler, en az minik öğrenciler kadar heyecanlı. Hayatlarında hep eksikliğini çektikleri okuma yazmayı öğrenmek için ellerinden okuma kitapları, güzel yazı defterleri düşmeyen yetişkin öğrenciler, hayatları boyunca süren karanlıktan kurtulmaya çalışıyorlar. Ulaşım araçlarının hat numarasını okuyamadan hastaneye gidiş yolunu bilmeden yani şehirde görmeden bilmeden gezdikleri günlerin zorluğunu unutmaya çalışıyorlar.

Özkan Keleş “Okumak karanlığı yenmektir” 2

Toki Şehit Fikret Yükseler İlkokulunun başarılı Müdürü Özkan Keleş şunları söyledi:

“Kurslar sayesinde hayatlarında hiç okul yüzü görmemiş, çoğunluğunu farklı bölgelerden göç yoluyla Adana ya gelen kadınların oluşturduğu kursiyerler okuma – yazma öğrenerek okullu oldular. Açılan okuma- yazma kurslarının eğitime verdiği önemin ve değerin bir göstergesi olduğunu belirten Keleş; “Yaptığımız bu çalışma ile hepimizin hayatında yeni bir ufuk, yeni bir pencere açtığımızı düşünüyorum. Öğretmenimiz Ebru Suna’ya örnek çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Okuma-yazmayı öğrenen yetişkin kursiyerlerimizi başarılarından dolayı kutluyorum” dedi. Sınıf öğretmeni Ebru Suna duygularını şöyle ifade etti yetişkin ailelerimiz bize okumanın her yaşta olacağını okumanın yaşının olmadığını bir kez daha ortaya koydular. Kursiyerlerimizden Senem Alasırt 63 yaşında Fatma Kara 68 yaşında kursun ilk gününden beri okuma – yazmaya canla başla devam ettiler. Ödevlerini her zaman eksiksiz yaptılar. Kursun ilk günlerinde kendilerine güvenmiyorlardı şu an rahatlıkla verdiğim testleri çözerek Türkçemizi daha iyi öğrendiler. Kadınlarımız istediklerinde her şeyi başarabileceklerini okumanın ve kendini geliştirmenin yaşının olmadığını, bir kez daha ortaya koydular. Halk eğitim kursları vatandaşlarımız için bir altın bileziktir. Yetişkini genci bu imkandan yaralanmalarını tavsiye ediyorum unutmayalım okumak karanlığı yenmektir dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.