TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pozantı Belediyesi’nden örnek davranış

Kar yağışının yoğun olduğu Pozantı'da Pozantı Belediyesi sokak hayvanlarını da unutmadı.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2024 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2024 13:03
Kaynak: AYDIN GÖKÇEOĞLU
Pozantı Belediyesi’nden örnek davranış

Kış mevsiminin içerisinde bulunduğumuz bu günlerde havalar gün geçtikçe daha da soğuyor. Sıcaklık derecelerinin daha da düştüğü bu aylarda Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk havalar ve bazı bölgelere yağan kar yağışı Pozantı’da da etkili oldu. Kar yağışları Pozantı’ya bağlı Akçatekir Yaylası'nda da herkes için hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Soğuklardan insanlar gibi sokak hayvanları da etkileniyor. Bunun durumun farkına varan Pozantı Belediyesi, sokak hayvanlarının soğuk havaları daha rahat atlatabilmelerini sağlamak amacıyla yiyecek yardımı yapıyor.

Kar altında yiyecek bulamayan sokaktaki canlarımız için Pozantı Belediyesi Bin 300 rakımlı Akçatekir Yaylası’nda bulunan sokak hayvanlarına yardım eli uzattı. Özellikle yoğun kar yağışı altında yiyecek bulamayan sokak köpeklerine Pozantı Belediyesi ekipleri tarafından lokantalardan tedariki sağlanan yağlı ekmekler ve tavuk kemikleri verildi.

ÇAY: POZANTI BELEDİYESİ OLARAK SOKAK HAYVANLARINI UNUTMADIK

Sokak hayvanlarının bu soğuk havalarda yiyecek bulmasının zorluğu ve düzensiz beslenmeleriyle alakalı kısa bir açıklamada bulunan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Pozantı Belediyesi olarak sokak hayvanlarını unutmadık” dedi.

Pozantı için önemli bir proje sebebiyle Yunanistan’da olsa da oradan bile ilçesini takip ettiğini vurgulayan Başkan Çay, Pozantı’nın yüksek kesimlerine kar yağdığını öğrenir öğrenmez ekiplerini teyakkuza geçirdiğinin altını çizdi.

ÇAY: SOKAK KÖPEKLERİNİN AÇ KALMASININ OLUYORUZ

Özellikle rakımı yüksek kesimlerde bulunan köy ve mahallelerde belediyeye bağlı ekiplerin yol açma çalışmalarında bulunduğunu, bir yandan da Akçatekir Yaylası bölgesinde yaşayan yüzlerce sokak hayvanlarının aç kalmamaları için diğer ekiplerinin de onları beslemeye çıktığını kaydeden Çay, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Pozantı ilçesinde yer alan lokantalardan temin edilen, alınan et ve tavuk kemiklerinin yanında yağlı ekmeklerle besleme yapıyoruz. Böylelikle sokak köpeklerinin aç kalmasının oluyoruz. Yaptığımız bu besleme işlemlerini kar yağışının yoğunluğuna göre düzenli olarak sürdürmeyi planlıyoruz.”

Kaynak: AYDIN GÖKÇEOĞLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.