TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pozantı'nın organik lezzetleri Lezzet Festivali'nde ilgi odağı oldu

Adana Lezzet Festivali'nin ilk gününde, Pozantı Belediyesi'nin organik ve yöresel ürünleri büyük beğeni topladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2023 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2023 12:00
Kaynak: İBRAHİM BAYSAL
Pozantı'nın organik lezzetleri Lezzet Festivali'nde ilgi odağı oldu

İBRAHİM BAYSAL

ADANA (İLKHABER) - Adana Valiliği tarafından bu yıl "100’üncü yılında Cumhuriyet lezzetleri"  temasıyla düzenlenen ve Merkez Park'ta gerçekleştirilen 7. Adana Lezzet Festivali'nin ilk gününde, Pozantı Belediyesi'nin organik ve yöresel ürünlerinin yer aldığı stant, büyük ilgi gördü.

Pozantı Belediyesi'nin açtığı stant, 1400 rakımda yetiştirilen doğal ve organik ürünlerle doluydu. Çilek, bal, cevizli pekmez sucuğu, elma, tarhana gibi birçok ürünün yanı sıra Pozantı Belediyesi işletmesinde üretilen meyve reçelleri, kurutma ürünleri ve üzüm pekmezi gibi ürünler, festival ziyaretçileri tarafından büyük ilgi gördü.

Pozantı'nın organik lezzetleri lezzet festivali'nde ilgi odağı oldu 3

Özellikle bin 400 rakımda köylüler tarafından yetiştirilen hiçbir katkı maddesi bulunmayan organik köy çileği, stantta kapış kapış satıldı. Geçtiğimiz yıllarda festivali ziyaret ederek Pozantı çileğini alan ziyaretçiler, bu yıl da çileği almak için sabahın erken saatlerinde festival alanına akın ettiler.

Pozantı'nın organik lezzetleri lezzet festivali'nde ilgi odağı oldu

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, stantın düzenlemesi ve ürün sunumuyla yakından ilgilendi. Kendi elleriyle sepetlere dizen çilekleri ziyaretçilere ikram eden Başkan Çay, Adana Lezzet Festivali'nin yerel ürün çeşitliliği ve lezzetleriyle en dikkat çeken stantlarından birinin Pozantı Belediyesi stantı olduğunu belirterek, köylülerin yerel lezzetlerinin ekonomik değerini bulmasının kendisini memnun ettiğini ifade etti. Ayrıca, festivalin Adana'nın gastronomi değerlerini ulusal ve yerel basın kuruluşları, tanınmış gastronomi uzmanları ve aşçıların maharetli sunumlarıyla tanıttığını vurguladı.

Kaynak: İBRAHİM BAYSAL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.