TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Salime Kaman'dan "Yine Aylardan Kasım/2023" sergisi

Salime Kaman’ın "Yine Aylardan Kasım/2023" adlı yağlı boya eserlerden oluşan sergisi, Adana Ressamlar Derneği (ARD) Kaman Sanat Galerisi’nde açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2023 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2023 09:43
Kaynak: NİLGÜN TAZE
Salime Kaman'dan "Yine Aylardan Kasım/2023" sergisi

NİLGÜN TAZE

ADANA (İLKHABER) - Ressam Salime Kaman, Adana Ressamlar Derneği (ARD) Kaman Sanat Galerisi’nde "Yine Aylardan Kasım/ 2023" adlı sergi açtı.

Kaman, eserleriyle ilgili yaptığı açıklamada, görsel ve kavramsal bir estetik gerçekleştiren sanat dilini, tuval üzerinde sergilediğini söyledi.

Salime Kaman, “Görsel ve kavramsal unsurlar çok önemli. Bu iki unsurla, kendi yolumda yürümeye çalışıyorum. Benim gözlemlerim, gözlemlerimim bana öğrettiği, beni bilgilendirdiği tüm unsurlarla sanatla aydınlanmayı seviyorum. Gözlemlerim bana yol çiziyor. Tabii ki bu çocuk yaşlardan itibaren olsaydı daha mükemmel olmaz mıydı? Olurdu! Ancak Mühendislik yolunda sahip olduğum tüm bilgilerin/birikimlerin şüphesiz sanat yolunda ki çalışmalarımda çok etkin olduğuna inanıyorum. Resimlerimde beni sürükleyen bir anlatım çeşnisine sahip olmamada yardımcı olmuştur." dedi.

Salime Kaman'dan sergi1 (1)

Kaman, şöyle devam etti:

"Gerçek anlatım dilimle görselleştirdiğim eserlerimin alt katmanlarında gizlediğim anlamları da izleyicimin yetisine bırakıyorum. Resimlerimde yarattığım kompozisyonlarım bazen çok açık biçimi gösterirken, bazen de kapalı kompozisyon karakterinde olabiliyorlar. Bu tip çalışmalarım resimlerimde dönem dönem etkin olabiliyor. Bazen bir denge kurmak için, bazen dinlendirmek için, bazen bir ritim duygusu yansıtmak için. Kullandığım biçimsel öğelerim, bazen bilinen normlarda ya da fotoğrafik bir görünüm içinde vermeyi, bazen biçim bozmalarla birlikte yapmayı da seviyorum. Renklerin duyumsal etkilerini yorulmadan aramaya da devam ediyorum. Bu sergimdeki çalışmalarımda renk duyumlarımı, şiirde ki sözcükler gibi de hissettirmeye çalıştırdım.”

Salime Kaman'dan sergi2

Adana Ressamlar Derneği Başkanı Hüseyin Yılmaz da sergi açılışından sonra Ressam Salime Kaman’a plaket verdi. Yılmaz, “Derneğimize ve Adana sanatına ev sahipliği yaparak önemli sanatsal aktivitelerin oluşmasını sağladığınız için siz değerli üyemiz Salime Kaman’ a minnettarız. İyi ki varsınız” diye konuştu.

Açılışa CHP Seyhan İlçe Başkanı Ramazan Atikaslan ile çok sayıda ressam ve sanatsever katıldı.

Salime Kaman’ın “Yine Aylardan Kasım/ 2023” Salime Kaman Solo Resim Sergisi 16 Kasım 2023 tarihine kadar açık kalacak.

Kaynak: NİLGÜN TAZE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.