TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şanlıurfa'da UNESCO müzik şehri ünvanıyla geleceğin sanatçıları yetişiyor: Çocuk konservatuvarı ilkleri başarıyla gerçekleştiriyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019'da Türkiye'de bir ilki başlatılan Çocuk Konservatuvarı, geleceğin sanatçılarını yetiştiriyor. Çocuklar fiziksel ve zihinsel gelişimlerini destekleyen birçok alanda eğitim alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2024 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2024 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
Şanlıurfa'da UNESCO müzik şehri ünvanıyla geleceğin sanatçıları yetişiyor: Çocuk konservatuvarı ilkleri başarıyla gerçekleştiriyor

UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa'da, 2019 yılında Türkiye'de ilk defa kurulan Çocuk Konservatuvarı, geleceğin sanatçılarını ağırlıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Konservatuvar Şube Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirilen Çocuk Konservatuvarı, 2019 bahar döneminde 20 öğrenci ile eğitim hayatına başlamıştı.

Çocuk Konservatuvarı, her yeni eğitim döneminde 2. sınıftan 5. sınıfa kadar her okul kademesinde, her dönem her sınıf düzeyi için toplam 20 kişilik kontenjan dahilinde öğrenci alıyor. Öğrencilere, fiziksel ve zihinsel gelişimlerini desteklemek amacıyla Çalgı Eğitimi, Piyano, Koro Eğitimi, Orff Eğitimi, Solfej (Nota okuma) Eğitimleri veriliyor.

Çocuk Konservatuvarı'nın devamı olan Gençlik Konservatuvarı ise Ortaokul 6. sınıftan başlayıp 8. sınıfa kadar her sınıf düzeyinde 20 öğrenci alımı gerçekleştiriyor. Gençlik Konservatuvarı'nda; Çalgı Eğitimi, Piyano Eğitimi, Koro Eğitimi, Türk Müziği Nazariyatı, Batı Müziği Nazariyatı eğitimleri verilmektedir.

Şanlıurfa'da UNESCO müzik şehri ünvanıyla geleceğin sanatçıları yetişiyor Çocuk konservatuvarı ilkleri başarıyla gerçekleştiriyor 2

Ayrıca Konservatuvar bölümünde yetişkinlere yönelik haftanın yedi günü çalgı eğitimi olarak Piyano, Keman, Gitar, Bağlama, Ney, Erbane, Def, Darbuka eğitimleri ve Gazelhanlık, Mevlüthanlık eğitimleri verilmektedir. Üniversitelerin Müzik Öğretmenliği ve Konservatuvar bölümlerine hazırlanan öğrencilere de sınava hazırlık eğitimi verilmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.