TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sarıçam’da Kasaplık Kursu tamamlandı

Sarıçam Belediyesi’nin yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, Sarıçam Halk Eğitimi Merkezi iş birliği ile açtığı Kasaplık Kursu sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2023 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2023 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sarıçam’da Kasaplık Kursu tamamlandı

ADANA (İLKHABER) - Sarıçam Belediyesi’nin yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, Sarıçam Halk Eğitimi Merkezi iş birliği ile ilçede açtığı Kasaplık Kursu’nu tamamlayanlara sertifika verildi.  

Sarıçam Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen törene katılan Başkan Bilal Uludağ, burada yaptığı konuşmasında, alanında uzman ekipler tarafından üç gün süren kurslarda 400 katılımcıya teorik ve uygulamalı eğitimler verildiğini belirtti.

Kurs süresince kurban ibadetinin dini dayanakları, vekâlet alma, tekbir getirme, kurban keserken okunması gereken dualar, kurbanı İslami usullere göre kesme, kurbanı yüzme ve parçalama konularında ve kurbanlığa nasıl davranılması gerektiğinden, kurbanlığın nasıl yatırılacağına, kesimden yüzmeye, etlerin ayrıştırılmasından, hijyen ve güvenlik kurallarına kadar kasaplık mesleğinin birçok ince ayrıntının öğretildiğini belirten Başkan Uludağ “ Aldığınız bu sertifikayla kasaplık mesleğinin ilgili alanlarında çalışma yapma yeterliliğine ulaştınız. Sizler önümüzdeki kurban bayramında kendinizi yeterlilik konusunda test ederken biz de Sarıçam Belediyesi olarak her kurban bayramında olduğu gibi bu kurban bayramının da her açıdan sağlıklı ve güvenli geçmesi için alınması gerekli tüm tedbirleri almış olacağız” diye konuştu.

Sertifikalarını Başkan Bilal Uludağ ve Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Uygar İnal’ın elinden alan kursiyerlere, Sarıçam Belediyesi tarafından temin edilen, içerisinde et satırı, kurban bıçağı, bileyici, çengel ve önlükten oluşan kurban kesim seti hediye edildi. Program toplu çekilen hatıra programı ile sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.