TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sıcak havalar bunaltıyor

Adana’da hava sıcaklığının artması nedeniyle hafta sonuna girilmesiyle vatandaşlar yaylalara ve denizlere gidiyor. Yaşanan durum nedeniyle sokaklar boş kalıyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2023 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2023 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sıcak havalar bunaltıyor

Bayram BULUT- Ahmet AKDENİZ/ ÖZEL HABER

ADANA (İLKHABER)- Adana’da hava sıcaklığının yüksek seyretmesi nedeniyle hafta sonuna girilmesiyle vatandaşlar yaylalara ve denizlere gidiyor. Yaşanan durum nedeniyle sokaklar boş kalıyor.

Adana’da hava sıcaklığı insanları bunaltıyor. Yakıcı güneş hayatı olumsuz etkiliyor. Çalışmak zorunda olan vatandaşlar hafta sonunun gelmesini iple çekiyor. Hafta sonu geldiği zaman ise vatandaşlar yaylalara ve denizlere akın ediyor. 

50 DERECE 
Hissedilen hava sıcaklığının gölgede 40, güneşte 50 dereceye ulaştığı Adana’da hafta sonunu fırsat bilenler yayla veya sahil yörelerine gidince, kent sokakları neredeyse boşaldı. Bunaltıcı sıcak hava nedeniyle Adanalıların büyük bölümü yaylalar ve sahil yörelerine giderken, kent merkezinde kalmak zorunda olanlar ise mecbur kalmadıkça evinden dışarı çıkmadı.

adana sıcaklar2

SULAMA KANALINA GİREN ÇOCUKLAR
Kent merkezinden geçen sulama kanallarına giren çocuklar, tehlikeye rağmen serinlemeye çalıştı. Yasak ve tehlikeli olmasına rağmen sulama kanalında yüzen çocuklar zaman zaman yürekleri ağza getiren hareketler sergiliyor.  Uyarılara rağmen sulama kanalarında yüzen çocuklar gün boyu bu hareketlerini sürdürüyor.

BİCİ BİCİ İLE SERİNLİK
Adana’nın yaz aylarında vazgeçilmez tatlarından olan bici bici vatandaşları serinletmeye devam ediyor.  Adana'da sıcakların kendini iyice hissettirmesiyle birlikte bunalan vatandaşlar, "bici bici" olarak bilinen yöresel soğuk tatlıyla serinlemeye başladı. Buz püresinin arasına karıştırılmış nişasta üzerine mevsim meyveleri, gül suyu ve şerbetin döküldüğü bici bici vatandaşların serinlemek için tercih ettikleri lezzetler arasında yer alıyor.

İÇİ FERAHLATIYOR
Adana’nın kavurucu sıcaklarında iç ferahlatan, son zamanlarda çeşitli meyvelerle de tüketilen bici bici birçok insanın da ekmek kapısı oluyor. Çok büyük sermaye gerektirmeyen, bir tabla ve bir kaç masa sandalye ile ürününü tüketiciye sunabilen satıcılar yaz mevsimi geldiğinde bici bici satarak evinin geçimini sağlıyor.

UZMANLAR UYARIYOR
Uzmanlar özellikle güneşe çıkmak zorunda kalanlara rahat ve açık renkli kıyafetler giyip, sık mola vererek, bol sıvı almalarını tavsiye ediyor. Ancak vatandaşlar bol sıvı tüketmelerine rağmen zaman zaman rahatsızlanabiliyor. Rahatsızlanan kişiler soluğu hastane yerine klimalı ortamlarda alıyor.

SOKAK HAYVANLARIDA OLUMSUZ ETKİLENİYOR
Sıcak havalar bir tek insanları olumsuz etkilemiyor. Sokak hayvanları ve bitkilerde sıcak havadan nasibini alıyor. Aşırı sıcaktan bunalan güvercinler süs havuzlarında suya girerek serinlemeye çalışıyor. Bir birinden ilginç hareketler sergileyen güvercinler görenlerin ilgi odağı oluyor. Bazı güvercinlerin ise küçük bir su birikintisinden su içmeye çalıştıkları dikkatlerden kaçmıyor.

GÖLGELİK YERLER TERCİH EDİLİYOR
Bunun yanı sıra sokak köpekleri ise gölgelik yerleri tercih ediyor. Gölgelik alanlara geçerek uyuyan sokak köpekleri uzun süre sıcak havada uyumayı tercih ediyor. Bazı sokak köpekleri ise süs havuzlarına girerek yıkanarak serinledikleri dikkatlerden kaçmıyor. 

KANA KANA SU İÇİYORLAR
Sokak kedileri ise mahallelerde su bulmak için mücadele veriyor. Bazı hayvan severlerin sokak hayvanlarını düşünerek bir kapa koydukları suyu bulan kediler ve kuşlar kana kana bu sulardan içerek hayatta kalmaya çalışıyor. 

GÖLGELİKLER
Sıcaktan gidecek yeri olmayan bazı vatandaşlar ise parklara ve akarsu kenarlarına giderek serinlemeye çalışıyor. Ağaç gölgeliklerini tercih eden kişiler günlerini ağaç gölgelerinin altında geçiriyor. 

CAMİLERDE KLİMALI SERİNLİK
Klimalı camilere gidip serinleyenlerinde olduğu öğrenildi. Sıcaktan bunalan vatandaşların namazlarını kıldıktan sonra camide klimalı alanlarda bir sonraki namaz saatini bekledikleri belirtiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.