TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tespih ve Doğal Taşlar Fuarı, ihracata katkı sağlayacak

Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde geçen yıl 10 bin metrekare alan üzerinde kurulan, 250 yerli ve 20’nin üzerinde yabancı firmanın katıldığı Türkiye’nin ilk Tespih ve Doğal Taşlar Fuarı’nın ikincisi, 19-22 Ekim 2023 tarihlerinde düzenlenecek. Türkiye’nin farklı illerindeki ustaların hünerli ellerinde işlenerek yurt dışına gönderilen tespih ve doğal taş sektöründeki firmaları buluşturacak olan fuar, yeni ihracat kapıları aralayarak ülke ekonomisine katkı sağlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2023 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2023 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Tespih ve Doğal Taşlar Fuarı, ihracata katkı sağlayacak

ALİ GÜRELİ

ADANA (İLKHABER) - Adana’da bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan Türkiye’nin ilk Tespih ve Doğal Taşlar Fuarı, ihracata katkı sağlayacak.

Geçen yıl Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 10 bin metrekare alan üzerinde kurulan Türkiye’nin ilk Tespih ve Doğal Taşlar Fuarı, 143 bin 500 kişiyi ağırladı. 250 yerli ve 20’nin üzerinde yabancı firmanın katılım sağladığı fuara gösterilen ilgi, memnuniyetle karşılandı. Tespih ve doğal taş sektörün buluşma noktası olan fuarın yeniden yapılması konusunda yoğun talep geldi.

fuar-2

Adana’nın fuar takvimine eklenen fuarın yenisi için çalışmalar da başladı. Adana Valisi Dr. Süleyman Elban’ın başkanlığında, yeni düzenlenecek olan fuarla ilgili bir değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kamil Eskimez, ÇUFAŞ Müdürü Emir Basalak, Tespihçiler Derneği Başkanı Rezan Yılmaz ile Fidan Tespihçilik Sahibi Nasır Fidan katıldı.

-HER DETAY TİTİZLİKLE DEĞERLENDİRİLDİ

Vali Elban, fuarın sorunsuz gerçekleşmesi için her bir detayı titizlikle değerlendirdiklerini söyledi. Fuar kültürü her geçen gün daha da genişleyen Adana’ya Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı’nın çok yakıştığını dile getiren Vali Elban, “Ülkemizin en çok tespih üretilen ilinde böyle bir fuar düzenlenmesi, gerçekten anlamlı oldu. Adana hem altyapısı hem ticaret potansiyeliyle önemli bir fuar kenti olma yolunda ciddi bir mesafe kat etti. Bünyesine kattığı yeni organizasyonlarla bu alanda da ülkemizin öncü kentlerinden biri oldu diyebiliriz.” dedi.

fuar-3

Geçen yıl Türkiye’de ilk kez düzenlenen fuarın uzun soluklu olması için çaba gösterdiklerini ifade eden Vali Elban, “Bizler bu yola çıktığımızda, fuarımızın ilgi göreceğini biliyorduk. Ancak beklentimizin çok daha üstünde bir ilgi gördük. Gördüğümüz bu ilgi bizlerin çalışma azmini daha da perçinledi. Her sene bir önceki seneden çok daha büyük, çok daha geniş katılımlı ve çok daha coşkulu bir fuar gerçekleştirme arzusundayız. İnanıyorum ki bu kent; misafirperver insanlarıyla, geniş olanaklarıyla bunu en iyi şekilde başaracak.” diye konuştu.

fuar-4

Vali Elban, şunları kaydetti: “Fuarımızın adı tespih ve doğal taşlar ama fuarda sadece bunlar değil, doğal taşlardan yapılmış birbirinden özel ve farklı takılar da yer alacak. Ülkemizin çeşitli illerinden ve yurt dışından gelen firmalarımızın da katılımıyla çok canlı bir fuar olacağından eminim. Ben bu vesileyle fuarımızın düzenlenmesinde emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ediyorum.”

fuar-5

-İHRACATA KATKI SAĞLAYACAK

Türkiye’nin farklı illerindeki ustaların hünerli ellerinde işlenerek yurt dışına gönderilen tespih ve doğal taş sektöründeki firmaları buluşturacak olan fuarın, yeni ihracat kapıları aralayarak ülke ekonomisine katkı sağlayacağı belirtildi.

fuar-6

Adana’da sektörün önde gelen temsilcileri, geçen yıl yapılan fuara katılan yerli ve yabancı firmalarla iş bağlantıları kurma fırsatı bulduklarını belirterek, “Bu yıl da özellikle yurt dışından gelecek olan firma temsilcileriyle fuarların olmazsa olmazı ikili görüşmeler yaparak yeni ihracat kapıları aralamayı hedefliyoruz.” dediler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.