TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİP’in “Özgürlük Yürüyüşü” Adana’da gerçekleşti

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'ın TİP Hatay Milletvekili Can Atalay tahliye edilmemesine karşı başlattığı "Özgürlük Yürüyüşü" dokuzuncu Günü’nde Adana’da gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2023 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2023 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
TİP’in “Özgürlük Yürüyüşü” Adana’da gerçekleşti

Ahmet AKDENİZ

ADANA  (İLKHABER) - Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'ın TİP Hatay Milletvekili Can Atalay   tahliye edilmemesine karşı başlattığı "Özgürlük Yürüyüşü" dokuzuncu Günü’nde Adana’da gerçekleşti. 

Erkan Baş’ın sabah saatlerinde İncirlik Mahallesi girişinde başlattığı yürüyüşe Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Aladağ aileleri adına Ali Köylü, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık,  Adana Milletvekili Ayhan Barut, CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin,  CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, CHP 26. Dönem Milletvekili İbrahim Özdiş, yangınında çocuklarını kaybeden aileler adına Ali Köylü ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri eşlik etti.

Erkan Baş burada yaptığı açıklamada Adana ve Can Atalay isimleri yan yana geldiğinde Aladağ’da yitirdiğimiz kız kardeşlerimiz geliyor” diyen Baş, “Bir tarikat yurdunda bilirkişi raporlarına göre ihmal nedeni ile, dolayısıyla cinayet sonucu hayatını kaybeden bu ülkenin yoksullaştırılmış evlatları geliyor. Aladağ dendiğinde aklımıza her ne yaparlarsa yapsınlar sırtları sıvanıp hayatlarına aynı biçimde devam eden tarikatlar, ama bunun karşısına dikildiği için suçlanan, düşmanlaştırılan insanlar geliyor, evlatlarımızın aydınlık geleceği için mücadele etmek gerektiği, özgürlük mücadelesinin yoksulların ekmek mücadelesi ile nasıl bağlı olduğu geliyor. Ekmeği için, aydınlık yarınları için mücadele eden tüm insanlarla beraber bu yobazların karanlığına karşı sesimizi yükseltmek Türkiye’de özgürlük mücadelesinin önemli adımlarından bir tanesi. Biz bugün adımlarımızı tarikatların karanlığına teslim olmayacağını göstermek için, özgürlük için atıyoruz” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’da, “Adalet yoksa, hukuk yoksa hiçbir şey yok” diyen Karalar, Özgürlük arayışında herkes Can Atalay için yürüyenlere destek vermesi gerektiğini dile getirerek, demokrasi mücadelesinin yanında olduklarını anlattı.

Konuşmaların ardından kent merkezine doğru D-400 Karayolu üzerinden yürüyüş  gerçekleşti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.