TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Toroslar Belediyesi, 56 branşta ücretsiz meslek eğitimleri veriyor

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları'nda (TORTEK), 56 farklı branşta ücretsiz olarak verilen sanat ve mesleki eğitimlerden bugüne kadar 8 bin 956 kişi yararlandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2024 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2024 14:02
Kaynak: İHA
Toroslar Belediyesi, 56 branşta ücretsiz meslek eğitimleri veriyor

Kuyumculuk teknolojisi, güzellik ve saç bakımı hizmetleri, el sanatları teknolojisi, çocuk gelişimi ve eğitimi, giyim üretim teknolojisi, seramik ve cam teknolojisi, sanat ve tasarım, müzik ve gösteri sanatları, din eğitimi ve yabancı diller olmak üzere 56 farklı branşta düzenlenen kurslar; Alsancak, Akbelen, Arpaçsakarlar, Çağdaşkent, Çopurlu, Çukurova, Dalakderesi, Güneykent, Halkkent, Hüseyin Okan Merzeci, Osmaniye, Resul, Sağlık, Selçuklar, Yalınayak ve Tozkoparan mahallelerinde bulunan kurs merkezlerinde veriliyor.

Usta öğreticiler eşliğinde eğitim gören ve başarılı olan kursiyerlere Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifikaları da eğitimlerin sonunda teslim ediliyor.

mersin kurs

"El becerilerini geliştiriyor, ev ekonomisine katkı sağlıyorlar"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, mesleki eğitim kursları ile istihdama ve iş gücüne katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Hayat boyu öğrenme ve çevik belediyecilik anlayışıyla gerçekleştirdiğimiz meslek edindirme kurslarımızla özellikle kadınlara yeni iş kapıları açıyor, ev ekonomilerine katkıda bulunmalarına destek veriyoruz” dedi.

Üretime katkı sunan kadınların desteklenmesine büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Yılmaz, “TORTEK ile vatandaşlarımıza başarılı bir meslek yolu hazırladığımız gibi ekonomiye de vasıflı eleman yetiştirmek için önemli bir misyonu üstlendik. İstihdamı teşvik eden çalışmalarımızın yanı sıra üretime katkı sunan kadınların desteklenmesini de çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

TORTEK

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.