TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye ihtiyacının yüzde 10’unu Adana karşılıyor

Adana'da ekim alanları her geçen yıl artan ve bu yıl 750 bin dekarda üretimi yapılan ayçiçeği hasadına başlandı. Yaklaşık 200 bin ton civarında rekolte bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2023 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2023 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Türkiye ihtiyacının yüzde 10’unu Adana karşılıyor

ALİ GÜRELİ

ADANA (İLKHABER) - Adana'da 5 yıl önce 300 bin dekar olan ayçiçeği ekim alanı 750 bin dekara ulaştı. Elverişli iklim şartları sonucu 200 bin ton civarında rekolte beklenen ayçiçeği hasadı, kıraç bölgelerde başladı.

Pamuk ekim alanlarının daralmasıyla Çukurova genelinde üreticiler “sarı altın” olarak bilenen ayçiçeğine yöneldi. Adana'da da 5 yıl önce 300 bin dekarda ekilen ayçiçeği üretim alanı her yıl artarak bu yıl 750 bin dekara kadar yükseldi. Üreticiler, alternatif olarak sulanamayan alanlarda tercih edilen ayçiçeği üretiminin Çukurova'nın başkenti Adana'da diğer illerde olduğu gibi her yıl giderek arttığını belirtti.

Ayçiçeğinde bu yıl ilk hasat ise Yüreğir Belören'de başladı. Mayıs ayından itibaren yağışların artmasıyla birlikte ayçiçeklerinin daha dolgun, rekoltesinin daha iyi, protein ve yağ oranlarının da daha yüksek olacağı düşünülen ayçiçeğinde ekim yapılan alan hesaplamasına göre, bu yıl 200 bin ton civarında rekolte beklendiği ifade edildi. 

Rakamsal verilere göre, Adana, ayçiçeği üretiminde Türkiye ihtiyacının yüzde 10'unu karşılıyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.