TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uçar: Maaşların netleri brütten fazla yazılmış

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin MHP’li Meclis Üyesi Şehmuz Uçar, belediyenin bazı birimlerinde ki çalışanların maaşlarına baktığında net ücretin, brütten fazla olduğunu belirterek, konunun incelenmesi gerektiği belirtti. 

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2023 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2023 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Uçar: Maaşların netleri brütten fazla yazılmış

Bayram BULUT – Abdurrahim SAĞ

ADANA (İLKHABER) - Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin MHP’li Meclis Üyesi Şehmuz Uçar, belediyenin bazı birimlerinde ki çalışanların maaşlarına baktığında net ücretin, brütten fazla olduğunu belirterek, konunun incelenmesi gerektiği belirtti.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı 3. Birleşimine ait gündem maddeleri görüşüldü. Meclis 1. Başkan Vekili Mustafa Akgedik başkanlığına toplanan oturumda ek gündem maddeleri ele alındı. Gündem maddelerine geçilmeden önce MHP’li Meclis üyesi Şehmus Uçar, Adana Büyükşehir Belediyesi encümenin bilboard ihalesi yaptığını, muammen bedeli 10 milyon 50 bin lira olan ihaleyi 15 milyon 750 bin lira gibi bir bedelle ihaleye verdiğini ve Adana Büyükşehir Belediyesi’ne gelir elde ettiklerinin herkesin bildiğini söyledi.

Uçar, bu rakamlardan yola çıkıldığı taktirde yaklaşık 2.5 yıldır bu ihaleler yapılmadığını ve belediyenin yaklaşık 40 milyon zarara uğratıldığını iddia etti. Uçar,  “Kendilerinin 26.04.2023 tarihinde encümence verilen kararlar, bürokrat ve meclis üyesi arkadaşlarımızın oy birliğiyle karar verdiği ihalenin sonucu ne oldu diye merak ediyoruz. Firma belediyeye ödeme yapılmış mı? Yerler kendilerine teslim edilmiş mi? Yoksa hali hazırda aynı bilboardlar başkaları tarafından kullanılmış mı? Bunun yanıtını istiyoruz” dedi.

Tarihte hiçbir rakamın brüt ücretten fazla olmadığını savunan Uçar, “Ama Adana Büyükşehir Belediyesi belgeleri incelediğimizde, bazı birimlerden maaşlarını alan arkadaşlarımızın netleri brütlerden daha fazla olduğu görülmüştür. Tarihte hiçbir zaman net rakam brütten fazla olmamıştır. Bu konuyla ilgili Adana Büyükşehir Belediye Başkanının bilgisi var mı? Bürokratların bilgisi var mı? Çünkü brüt netten fazla olması gerekirken, net brütten fazla oluyor. O insanların maaşlarında bir eksilme oluyor. Bununla ilgili ciddi bir araştırma yapılmalı. Aksi takdirde yargı yoluna başvuracağız” diye konuştu.

Banka promosyonları ve ikramiyelerle ilgili konuşan Uçar,  EYT ve normal yaşlarda emekli olanların tazminatlarının geç ödendiğini ve bu konuda mağduriyetlerin yaşanmaması için hızlı bir şekilde ödenmesi gerektiğini belirtti.

Serdar Seyhan, Şehmus Uçar’ın konuşması üzerine, “Tabi ki encümende yaşanan olaylar encümendeki arkadaşlarımızın bilgisi dahilinde gerçekleşen olaylar. Bir sıkıntı varsa, meclisimizden görev almış meclis üyesi arkadaşlarımız vardır. Onlar bu işin takibini yaparlar. Kesin hesapta çalışanların net ve brütte yaşanan bir eksiklikten söz etti arkadaşımız. Kendisinin de söylediği gibi netin brütten fazla olması mantıken de mümkün değil. Sehven yazılmış bir yazım hatası olabilir. Bunun şimdiden yargı yoluna gidilmesi gibi cümleleri yadırgadım açıkçası. İlgili arkadaşlar gerekli incelemeyi yaparlar” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündem maddeleri yapılan görüşmelerde ilgili karara bağlandı.  Bir sonraki meclis oturumunun 11 Mayıs Perşembe günü saat 14:00’da yapılmasına karar verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.