TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluslararası Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’nın etkisi 12 aya yayılacak

Türkiye’nin ilk ve tek şehir karnavalı olan ve bu yıl 12.’si düzenlenerek, “Türkiye Kültür Yolu Festivalleri” kapsamına dahil edilen “Nisan’da Adana’da-Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı” kapsamında basın toplantısı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
Uluslararası Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’nın etkisi 12 aya yayılacak

Adana'da bu yıl 13-21 Nisan tarihleri arasında 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı 30 ayrı noktada gerçekleşen etkinliklerle başladı. Adana Merkez Park ve Atatürk Parkı’nda stantlar açıldı.  Açılan stantları çok sayıda kişi ziyaret etti. Düzenlenen konserler ve etkinliklerle devam eden karnavalın merakla beklenen kortej yürüyüşü ise yarın saat 17:30’da gerçekleşecek. 

 Karnaval ile ilgili karnaval komitesi tarafından basın toplantısı düzenlendi.

Köşger: İsabetli Bir Adım Atılmış

İlkhaber Gazetesi'nden Bayram BULUT'un haberine göre; Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, öncelikle etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Adana’nın tanıtımı ile ilgili çok doğru bir karar olan Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’nın 12’ncisinin gerçekleştirildiğini söyleyen Vali Köşger, “Zaman güzel, mekân güzel, insanlar güzel, Adana her zaman güzel. Bu karnavalı gerçekleştiren ekibe ve bunu düşünen ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Adana’mızda ülkemizin turizminin gelişmesi noktasında, turizmin 12 aya yayılması noktasında yapılacak etkinlikler çerçevesinde çok isabetli bir adım atılmış. Çukurova’nın en güzel mevsiminde böyle bir etkinliğin yapılmış olması, turizmin 12 aya yayılması stratejisi anlamında da güzel bir adım olmuş. Bizim bunun devamını sağlamamız lazım” dedi.

12’nci Portakal Çiçeği Karnavalı’nın bir başka özelliğinin Türkiye Kültür Yolu Festivali ile birlikte gerçekleştirilmesi olduğunu belirten Vali Köşger,  “Bunu ben çok önemsiyorum. Çünkü yeni bir yerel seçimden çıktık. Yeni yönetimler oluştu. Türkiye’de yeni bir aşamaya geçildi. Portakal Çiçeği Karnavalı’nın Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında ele alınarak Bakanlığımız ile yerel yönetimler ve sivil toplumla birlikte gerçekleştiriliyor olması bundan sonra ülkemizde eşgüdüm ve uyum içinde hizmet etmenin bir başlangıcı, bir baş örneği olsun diyorum. Burada hem sivil toplum var, hem Adanalı var hem yerel yönetimler var hem de merkezi idare var. O anlamda önemsenmesi gereken bir iş olduğunu değerlendiriyorum ve çok da başarılı yürüttük bu işi. Çok da güzel gerçekleşti. Şu ana kadar 30’un üstünde noktada binlerce kültürel ve sosyal etkinlik gerçekleşti. Hepsi de dolu dolu gerçekleşti. Hem dışarıdan turla gelen vatandaşlarımız hem Adanalı hemşehrilerimiz çok olgunlukla bu etkinlikleri doyasıya yaşamış oldular. Ben burada özel bir teşekkürü de Adanalı hemşehrilerimize etmek istiyorum.” dedi.

Türkiye ve dünya çapında ünlü sanatçıların verdiği, yüz binleri aşan seyircinin katıldığı konserler gerçekleştiğini aktaran Vali Köşger, “Hiçbir etkinlikte Adana’nın imajını bozacak en küçük bir hadise olmadı. Bundan dolayı Adanalı hemşehrilerimizin hepsine özel bir teşekkür etmek istiyorum. Hem bu kültürel etkinlikleri doyasıya yaşadılar, eğlendiler hem de en ufak olumsuz bir görüntünün ortaya çıkmasına da müsaade etmediler. Bu anlamda, bu çok önemli. Adanalı bütün esnaflarımıza da teşekkür etmek istiyorum. Bu tarz etkinlikleri bir defa yaparsınız orada olması gereken şeyler olmazsa, gelen katılımcıları memnun etmezseniz bunun sürdürülebilmesi zordur. O anlamda, Adanalı hemşehrilerimizin, Adanalı esnaf kardeşlerimizin sundukları hizmet, vatandaş memnuniyeti odaklı çalışmaları, hijyen ve sağlık kurallarına dikkat etmeleri ve diğer birçok etken karnavalımızın sürdürülebilir olması noktasında çok etkili.  Bütün esnafımıza da hassaten Adana Ticaret Odasının temsilcilerine ve denetim yapan bütün arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

Binin Üzerinde Yapılan Etkinlikte Hiçbir Olumsuzluk Çıkmadı

Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’nın etkinliğini daha da arttırarak, içeriğini doldurarak sürdürülmesi gerektiğine vurgu yapan Vali Köşger konuşmasının devamında, “Bunu Adana başta olmak üzere ülkemizin turizmini 12 aya yayarak devam ettirmemiz lazım. Bütün kurumlar olarak üzerimize düşeni gerçekleştirmek için gayretle çalışacağız. Ülke bizim, memleket bizim, Adana bizim. Ben bu etkinliğe başından itibaren fikir babası olan, bugüne kadar getiren, sürdüren, katkı sunan herkese, yerel yönetimlerimize, genel idareye, Kültür Ve Turizm Bakanlığımıza, ilde çalışan arkadaşlarımıza ve bu etkinliğin asayiş ve güvenliğini sağlayan en aşağıdan en üst mertebe arkadaşlarımıza kadar herkese teşekkür ediyorum. Şuana kadar 30’un üzerinde noktada binlerce etkinlik gerçekleşti. Hem dışarıdan turla gelen hemşehrilerimiz hem de Adanalı hemşehrilerimiz eğlenceyi doya doya yaşadılar. Hiçbirisinde Adana’nın imajını bozacak hiçbir şey olmadı. Bu nedenle Adanalı hemşehrilerimize teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Bozkurt: Dünyanın Tüm Çocukları Adana’ya Gelsin

 Adana Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Fikir Önder'i ve Karnaval Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt karnaval ile ilgili bilgiler verdi. Karnaval için bundan sonra hedef büyüttüklerini anlatan Bozkurt, “Bundan sonra hedefimiz biraz daha büyük. On üçüncü yıla girerken karnaval tamamladıktan bir hafta sonra çalışmalara gelecek yıl yapılacak karnaval için çalışmalara başlıyoruz.  Bundan sonraki hedeflerimiz arasında Türkiye'den ya da dünyanın her yerinden gelen çocuklar ile daha güzel kutlayacağımız, daha büyük bir şenliğe dönüştürmek istiyoruz. Dünyanın bütün ülkelerinden çocuklara Adana’ya gelsin Portakal Çiçeği Karnavalı’na gelsin, portakal kokulu şehri görsünler istiyoruz. Önümüzdeki süreçte bununla ilgili çalışmalarımız olacak” dedi.

‘Daha Fazla Yabancı Turist Gelmesini İstiyoruz’

Bozkurt özellikle yurt dışı tanıtımlarına ağırlık verecekleri bir sürece girdiklerini dile getirerek, “Daha fazla yabancı turist gelmesini istiyoruz. Bu vesileyle Türkiye'nin tanıtılmasına bir turizm katkısı sağlamış olmayı hedefliyoruz. Tabii bunları yaparken taleplerimiz de var. İş yerlerini esnafımızın daha fazla süslemesini, evlerin süslemesini istiyoruz. Kentte yapılan her inşaata en az 3 tane turunç ağacı ekilmesini istiyoruz. Kentin cadde ve sokaklarından karnavalın sembolü olan turunç ağacı sayısının artırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Karalar: Festivallerle Adana’nın Tanıtımını Sağladık

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Karnavalın önemine değinerek, “Portakal çiçeği kokusu kadar insanı rahatlatan bir koku görmedim. Bunu Adanalı olduğum için söylemiyorum. Ama bir etkinlik kentte yapılan bir güzellik kentin üst dinamikleriyle birlikte halk sahiplenmezse onun başarılı olması mümkün değil. Bu karnaval halkın sahiplendiği bir etkinlik oldu. Adana olağan üstü etkinliklerin olduğu bir yer. Daha ilçelerimiz Adana’da deniz olduğunu bilmiyorlardı. Türkiye bilmiyordu, dünya nereden bilsin. Adana olağan üstü güzel bir kent.  Festivallerle Adana’nın tanıtımını sağladık. Ama karnaval bunların en önemlisi. 3 gün yapıyorduk. Kültür Bakanlığı’nın katkısıyla bir haftaya yaydık. Adana’ya herkesi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.