TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uysal: Seçimlere tek başımıza katılıyor gibi hazırlık yapıyoruz

Adana'da konuşan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 14 Mayıs seçimleri için "Ülkenin şartları hepimizi mecbur ettiğinden bir akıl etrafında toplanıldı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2023 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2023 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Uysal: Seçimlere tek başımıza katılıyor gibi hazırlık yapıyoruz

CANSU ERSOY

ADANA(İLKHABER)- Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Adana'ya geldi. Demokrat Parti İl Başkanlığı'nda açıklama yapan Uysal, 14 Mayıs seçimleri ve önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 14 Mayıs seçimleri döneminde ittifak olmanın o dönemin gerekliliği olduğunu söyleyen Uysal, Demokrat Parti olarak yerel seçimlere tek başına katılıyor gibi hazırlık yürüttüklerini bildirdi.

Genel Başkan Uysal, "Partililer hazırlığını seçime tek başına katılacaklarmış gibi yapıyorlar. Biz de hazırlığımızı yapıyoruz. Dün il başkanlarıyla toplantımız vardı ve orada da ifade ettik. Demokrat Parti olarak bizim şu aşamada hiçbir siyasi partiyle bir angajmanımız, görüşmemiz yok. Biz kendi hazırlıklarımızı yapmaya devam ediyoruz. Çok olağanüstü şartlar olursa, o noktada farklı bir karar almamız gerekirse, onları da değerlendiririz" dedi ve onun dışında ittifak olarak bir düşünceleri olmadığını kaydetti.


"Bu süreçte partilerin ilişkileri bir hayli yoruldu"
Muhabirimizin sorularını yanıtlayan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal 14 Mayıs Milletvekili Seçimlerinde toplandıkları 6'lı masa ile ilgili yorum yaptı. Herkesin kazanmak için çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Uysal, konuşmasının devamında şunları aktardı:
"Bütün olumsuzluklara rağmen malum sebeplerle 14 Mayıs seçimlerine ittifak olarak katıldık. O zamanın koşullarında yapılabilir bir şeydi. Bu süreçte partilerin ilişkileri bir hayli yoruldu. Ülkenin şartları hepimizi mecbur ettiği için bir akıl etrafında toplanıldı. Bunda da bir yanlışlık yoktu. Ama herkesin de bir yoğurt yiyişi var."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.