TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Köşger: “Adana'nın lezzet kültürü şehri, gastronominin mutfağı olması lazım”

Bu sene 7.’si düzenlenecek olan Uluslararası Lezzet Festivali’nin basın toplantısı Yeni Adana Müzesi’nde yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2023 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2023 14:42
Kaynak: SERHAT AKARSU
Vali Köşger: “Adana'nın lezzet kültürü şehri, gastronominin mutfağı olması lazım”

SERHAT AKARSU

ADANA (İLKHABER) - Bu sene 7.’si düzenlenecek olan Uluslararası Lezzet Festivali’nin basın toplantısı Yeni Adana Müzesi’nde yapıldı. Toplantıda konuşma yapan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, “Adana'nın lezzet kültürü şehri, gastronominin mutfağı olması lazım. Onun gerçekleştiriyoruz. Daha da iyi hale getirmek için de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Adana'mızı gastronomi alanında Türkiye'deki marka şehir haline getireceğiz” dedi.

6-7-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan 7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin tanıtım toplantısı Yeni Adana Müzesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Toplantıya; Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Yüreğir Belediye Başkanı F. Mehmet Kocaispir, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, ATO Başkanı Yücel Bayram, ATB Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç ve birçok kişi katıldı.

IMG_1934

Konuşma yapan Adana Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç, “Lezzet Festivalimiz şehrimizin gurur kaynağı olan zengin mutfak kültürümüzü dünyaya tanıtmak için önemli bir fırsat sunuyor. Bu festival Adana’nın yerel mutfağındaki yaratıcı şeflerden çıkan özgün yemeklerle, muhteşem lezzetlerin arkasındaki hikayeleri keşfetmeye fırsat sunuyor” diye belirtti.

“ADANA MARKA BİR KENT”

Basın toplantısında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Adana’ya gelir gelmez Lezzet Festivali’ne sahip çıkan sayın valime teşekkür etmek istiyorum. Bütün Adana’ya büyük katkı sağlayacak bu Lezzet Festivali için birlikte çalışmak çok kıymetli ve biz bunu çok güzel yaptık. Katkı koyan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Adana marka bir kent” dedi.

AW044275_05

“CUMHURİYETE İLHAM VEREN BU ŞEHRİN YÜZÜNCÜ YILINDA BÖYLE GÜZEL BİR ETKİNLİKLE O KURULUŞTAKİ İLHAMA BİR ATIF YAPMAK ÇOK GÜZEL, ÇOK HOŞ BİR ŞEY”

Toplantıda konuşma yapan bir diğer isim olan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, “Bugün burada Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına ithafen gerçekleştirmek üzere olduğumuz Adana Lezzet Festivali'nin yedincisinin lansmanını yapmak üzere sizlerle birlikteyiz. Cumhuriyete ilham veren bu şehrin yüzüncü yılında böyle güzel, lezzetli bir etkinlikle o kuruluştaki ilhama bir atıf yapmak aslında çok güzel, çok hoş bir şey. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına ithafen burada yüz tane ürün sergiledikleri söylendi. Aslında Adana'da beş yüzün üzerinde sunabileceğimiz lezzetimiz var. Belki daha fazla. Bu aslında şunu gösteriyor. Yüzün üzerinde lezzet olması bir yerde o coğrafyanın ne kadar zengin olduğunu, ne kadar bereketli olduğunu, ne kadar müreffeh bir toplum olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda orada kurulmuş bir medeniyeti gösteriyor” diye aktardı.

IMG_2092

“ADANA'NIN GELİŞMESİNDE ÖNEMLİ UNSURLARDAN BİRİ”

Yeme içme kültürünün aslında binlerce yıllık bir medeniyetin gösterisi olduğundan söz eden Köşger, “Bu topraklarda bir medeniyet kurulduğunu gösteriyor Bizim ülkemiz öyledir. Yani burası medeniyetlerini meşhur olan bir toprağı, Çukurova'mızdır. Binlerce yılın birikimiyle süzüle gelen lezzetlerimizi tüm Türkiye'ye, tüm dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. Eğer yaptığınız işin devamı gelmeyecekse bu tanıtımlar yapılır ama biri geçmez. Fakat Adana'da bu üzerine katarak devam ediyor. Gün geçtikte, daha da içerikli olarak, daha da dolu dolu bir şekilde gerçekleşiyor. Ve devam etmesi de lazım. Turizm, Adana'nın gelişmesinde önemli unsurlardan biri. Adana her alanda büyük potansiyel barındıran bir şehir. Tarımın, Çukurova'nın şehri. Tarıma dayalı olarak Türkiye'deki ilk sanayileşen, endüstrileşen şehir. Coğrafyası, kültürü vesairesi her şeyi tam. Ama turizmin de Adana'da önemli bir husus olması lazım. Turizm çeşitleri var ve Adana'da bunların hepsi yapılabilir” diye belirtti.

IMG_2103

“ADANA'NIN LEZZET KÜLTÜRÜ ŞEHRİ, GASTRONOMİNİN MUTFAĞI OLMASI LAZIM”

Vali Köşger, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Ama bütün turizm çeşitlerinden önemli bileşenlerinden birisi gastronomi. İnsanlar birkaç amaç için seyahat ediyorlar. Adana'nın lezzet kültürü şehri, gastronominin mutfağı olması lazım. Onun gerçekleştiriyoruz. Daha da iyi hale getirmek için de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Adana'mızı gastronomi alanında Türkiye'deki marka şehir haline getireceğiz. Zaten marka şehri ama bunu pekiştireceğiz.”

AW044275_02 (1)

Toplantıda ayrıca Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Adana Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Adana Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Niyazi Göğer ve Ebru Koralı’da konuşma yaptı.

IMG_2076

Kaynak: SERHAT AKARSU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.