TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Veteriner hekimler siyasilerden umudunu kesti, parti kuracak

Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, kamuda ve kliniklerde çalışan veteriner hekimlerin hak kaybı ve çeşitli sorunlar altında ezildiğini belirterek, halkın desteğini almalarına rağmen siyasilerin duyarsız kalmalarından yakındı.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2023 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2023 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Veteriner hekimler siyasilerden umudunu kesti, parti kuracak

İBRAHİM BAYSAL

ADANA (İLKHABER)- Veteriner hekimler, kamuda ve kliniklerde yaşadıkları hak kayıpları ve çeşitli sorunlar nedeniyle siyasilerden umudunu kesti. Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, siyasilere çağrıda bulunarak, "Bizi daha fazla görmezden ve duymazlıktan gelmeye devam ederseniz, kendi gücümüzü ortaya koyarak siyasi bir parti kurarız" dedi.

Köse, daha fazla görmezden gelinmeleri halinde kendi başlarının çaresine kendilerinin bakacağını belirterek, "Geniş halk kitlesiyle muhatap olan bir meslek grubuyuz. Eğer bir parti kursak, kesinlikle barajı geçeriz. Sahip çıkılmazsa öyle yapacağız" dedi.

Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, yaptığı açıklamada, veteriner hekimlerin insan ve hayvan hayatının önemli aktörleri olmalarına rağmen son dönemde adeta var olma savaşı verdiklerini söyledi.

Köse, "Adalet ve eşitlik için alanlara inen, her platformda taleplerini dile getirmeyi sürdüren veteriner hekimlerin feryatlarına, nedense kulak tıkanıyor ve yetkililerden çözüm için herhangi bir somut adım atılmıyor" dedi.

Köse, veteriner hekimlerin özlük haklarına kavuşamadığı, sağlıkta şiddet yasası gibi birçok uygulamadan muaf tutulan kamuda ve kliniklerde çalışan veteriner hekimlerin, siyasilerden umudunu kestiğini belirterek, "Apolitik olma anlayışımızın bedelini ödüyoruz şu an. Bizler, veteriner hekimler olarak, köylerde yaşayan insanların evlerine, hayvancılıkla uğraştıkları için yılda en az 10 defa giriyoruz. Bir veteriner hekim, çalıştığı ilçelerde herkesi tanır. Kentlerde ise evcil hayvan besleme konusunda ciddi bir artış var. Her hayvan sahibinin bir veteriner hekimi mutlaka bulunuyor. Dolayısıyla, en geniş halk kitlesiyle muhatap olan bir meslek grubuyuz. Eğer bir parti kursak, kesinlikle barajı geçeriz" dedi.

Köse, siyasilerin veteriner hekimlerden daha fazla destek vermesi gerektiğini belirterek, "Siyasetin ve politikanın içerisinde zayıf kalmış bir meslek örgütüyüz. Vatan ve millet için, Türkiye'de ki hayvancılığın iyi yerlere ulaşması için koşturmaktan siyasete zaman ayırmadık. Bildiğim kadarıyla, TBMM'de 600 milletvekili içerisinde, sadece bir tane veteriner hekim yer alıyor. TBMM'de yeterince temsil edilemeyince, haliyle sesimizi duyurmak da çok zor oluyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.