TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yardım Yolda Adli Yardım Servis Aracı’nın anahtarı Erinç Sağkan’a teslim edildi

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, “Sadece bir tır teslimi değil bu aslında, çocukların adalete erişiminin sağlanması bakımından bir araç teslim alıyorum” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
Yardım Yolda Adli Yardım Servis Aracı’nın anahtarı Erinç Sağkan’a teslim edildi

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından UNICEF tarafından oluşturulan “Kahramanmaraş Depremi Müdahale Planı” içerisinde yer alan “Depremden Etkilenen Çocuklar ve Bakım Verenleri için Hukuki Güçlendirme, Yardım ve Koruma Programı (LEAP)” kapsamında deprem bölgelerine gönderilmek üzere hazırlanan Yardım Yolda Adli Yardım Servis Aracı, Adana’da Türkiye Barolar Birliği (TTB)’ye teslim edildi.Yolda Adli Yardım Servis Aracı’nın Mayıs ayı içerisinde   tüm depremden etkilenen bölgelere giderek faaliyetlerini sürdüreceği bildirildi.

Yolda Adli Yardım Servis Aracının Anahtarı Teslim Edildi

İlkhaber Gazetesi'nden Bayram BULUT'un haberine göre; Adana Adliyesi önünde Yolda Adli Yardım Servis Aracı’nın teslimi için tören düzenlendi. Programın ilk ayağını oluşturan Adana' da UNICEF Türkiye Temsilcisi Paolo Marchi, TBB Başkanı Erinç Sağkan'a  tır'ın anahtarını teslim etti. Ardından   Yolda Adli Yardım Servis Aracı’nın açılışı kurdele kesilerek yapıldı. Burada bir açıklama yapan UNICEF Türkiye Temsilcisi Paolo Marchi, “Çok heyecanlıyım çünkü burada çok önemli bir anı yaşıyoruz. Türkiye’de en hassas durumda olan kişilere ve erişilmesi zor olan çocuklara bugün tır’ımızı teslim edeceğiz” dedi

Unıcef İle Proje Hayata Geçirildi

TBB Başkanı Erinç Sağkan ise, projenin depremden etkilenen çocuklara ve bakım verenlere adli yardım kapsamında, hukuki yardımda ve destekte bulunmak üzere başlattıkları bir proje olduğunu söyledi. Türkiye Barolar Birliği’nin, UNICEF ile birlikte projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Sağkan, “İnsanların ayağına götürülmesi için hayata geçirdiğimiz adli yardım tır’ın içerisinde iki meslektaşımızın doğrudan çocuklarla ve bakım verenler de görüşebileceği odaları, toplantı odası, bilgisayarları, televizyonları, yardımcı personeller için ayrılan alanlar, duşakabinler, engelli rampasına kadar her şeyi düşünülmüş bir proje” dedi.

Çocukların Adalete Erişiminin Sağlanması Bakımından Bir Araç Teslim Alıyorum

 Burada sadece bir tır teslimi yapılmadığını, çocukların adalete erişmesinin sağlanması bakımından bir araç teslim aldığını dile getiren Sağkan, “Deprem bölgesindeki bütün illerimiz de doğrudan çocukların adalete erişiminde, avukatların konteyner kentlere, çadır kentlere giderek doğrudan bakım verenlere ve çocuklara ulaşmalarını sağlayacak bir araç. Sadece bir tır teslimi değil bu aslında, çocukların adalete erişiminin sağlanması bakımından bir araç teslim alıyorum. Hayata geçirilmesi çok kolay olmadığı için ilk önce projelendirmemiz gerekiyordu. Bu anlamda hem Çocuk Hakları Merkezimize hem Avrupa Birliği projelerini yürüten merkezimize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

ADANA

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.