TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaz aylarında boğulma vakaları artıyor

Adana’da 11 yılda 318 kişi boğularak hayatını kaybetti. Yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği sulama kanalı, Seyhan Nehri ve Seyhan Baraj Gölü’nde gençler tehlikeye rağmen yüzmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2023 19:18
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2023 19:18
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yaz aylarında boğulma vakaları artıyor

Bayram BULUT- Ahmet AKDENİZ/ÖZEL HABER

ADANA (İLKHABER) - Adana’da 11 yılda 318 kişi boğularak hayatını kaybetti. Yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği sulama kanalı, Seyhan Nehri ve Seyhan Baraj Gölü’nde gençler tehlikeye rağmen yüzmeye devam ediyor.

Her yaz Adana’dan boğulma haberleri peş peşe geliyor. Yaşanan bu vakaların ardı arkası kesilmezken, sulama kanalı, Seyhan Nehri ve Seyhan Baraj Gölü’nde yüzülmemesi için Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sık sık denetimler yapıyor. Yapılan denetimlerde kanalda yüzen gençler uyarılıyor ve hazırlanan broşürler takdim ediliyor. Sulama kanalları etrafındaki esnaflarda bu konularda uyarılarak, bilgilendiriliyor.

HAVALAR ISINDIMI BAŞLIYORLAR

Ancak yapılan bütün çalışmalara rağmen Adana’da havaların ısınmasıyla birlikte özellikle çocuklar ve gençler kanal, nehir ve göllere girmeye devam ediyor. Özellikle şehrin birçok noktasından geçmekte olan sulama kanalları her yıl olduğu gibi bu yılda çocukların serinlemek için en fazla tercih ettiği yerler arasında yer alıyor.

HERGÜN YÜZÜYORLAR

Sulama kanallarının üzerinde suya girilmesi tehlikeli ve yasak yazılmasına rağmen bu kimsenin umurunda olmuyor. Sulama kanallarına giren kişiler tüm uyarılara ve tehlikeye rağmen her gün yüzmeye devam ediyor. Son olarak Baraj Caddesi Gençlik Meydanı yanından geçen sulama kanalında küçük çocukların yüzdükleri görüldü. Yapılan uyarılara rağmen sudan çıkmayan çocuklar saatlerce yüzmeye devam etti.

ATIK KAĞIT TOPLAYICI ÇOCUKLAR

Kağıt toplayıcı oldukları görülen çocukların kağıt toplama arabalarını kanal kenarına bırakarak suya girdikleri dikkatlerden kaçmadı. Çocuklar kendilerini uyaran muhabirimize, “Bizi çekme abi annemiz görür. Annemiz görürse bize kızıyor. Biz yüzmeyi biliyoruz. Bize bir şey olmaz. Boğulanlar yüzmeyi bilmiyordur. Yüzmeyi bilen boğulmaz abi” dedikleri görüldü.

11 YILDA 318 KİŞİ BOĞULDU

Öte yandan son 11 yılda Adana’da 318 kişi özellikle sulama kanalında serinlemek isterken boğularak can verdi. Sadece geçen yıl  çoğunluğu çocuk olan 30 kişi sulama kanallarında hayatını kaybetti. Yaşanan durumun vahimliğinin farkına varmayan çocuklar nedeniyle boğulma vakalarının artmasından endişe ediliyor.

YETİŞKİNLER YÜZMEKTEN VAZGEÇMELİ

Gençlik Meydanı civarında bulunan bazı vatandaşlar ise, yaşanan boğulma vakalarının önüne geçmenin çok zor olduğunu söyledi. Adana’da sıcak havalarda sadece çocukların değil büyüklerinde sulama kanallarında yüzdüklerine dikkat çeken vatandaşlar, öncelikle bu kişilerin bu hareketlerinden vazgeçmesi gerektiğini anlattı.

“UYARIYORUM AMA FAYDA ETMİYOR”

İsminin Ali Çırak olduğunu söyleyen bir vatandaş ise, kendisinin de çocuğunun olduğunu ancak çocuğunu uyarmasına rağmen kendisinden habersiz zaman zaman sulama kanalına gidip yüzdüğünü duyduğunu anlattı. Bunu her duyduğunda çocuğuna kızdığını belirten Çırak, “Maalesef kızsam da, ne yapsam da vazgeçmiyor. Çünkü arkadaşları gidince, oda peşlerine takılıp gidiyor. 14 yaşında bir çocuk. Elimden geleni yapıyorum. Gitmediğini söylemeye devam ediyor ama hala çevreden kanala gittiğini duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.