TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yenişehir’de yollar yenilendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, yol ve asfalt çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kent genelinde daha güvenli ve konforlu ulaşım için çalışma başlatan ekipler, asfalt ve kaldırım iyileştirme çalışmalarını bünyesinde Yenişehir ilçesi 20. Cadde’de yol ve asfalt çalışmalarını tamamlayarak yolu yeniledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2023 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2023 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yenişehir’de yollar yenilendi

Üstyapı çalışmalarıyla araç ve yayaların konforlu ve güvenli ulaşımına katkı sağlayan yol yapım ekipleri, özellikle deforme olmuş şehir içi yolları da yeniden ele alarak, yenileme çalışmaları gerçekleştiriyor. 20. Cadde’nin 17. Cadde ile 13. Cadde arasında kalan bin 600 metre uzunluğundaki bölümünde zamanla deforme olmuş asfaltı ve kaldırımları yenileyen Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, freze makinesi ile eskiyen, bozulmaların meydana geldiği ve ömrünü tamamlamış asfaltın kazısını gerçekleştirdi. Deforme olan asfalt sökülerek yerine yeni asfalt dökümü hazırlıklarını tamamlayan ekipler, sıcak asfalt serimi sonrasında yol yenileme işlemlerini tamamladı. Bin 600 metre uzunluğundaki yol boyunca ekipler, 8 bin 850 ton sıcak asfalt kullanarak yolu yeni görünümüne kavuşturdu.

Deforme olan bordür taşları ve kaldırımlar da yenilendi

 Yol yenileme çalışmaları ile eş zamanlı olarak deforme olmuş bordür ve kaldırımları da yenileyen ekipler tarafından engelli vatandaşların kullanımına uygun rampalar yapıldı. Mevcut ihtiyaca göre belirlenen kısımlarda, caddenin bozulan yaya kaldırımlarını yenileyen ekipler, çalışmalarını kademeli bir şekilde sürdürdü. Çalışma bünyesinde 2 bin 250 metre bordür yenileme ve 3 bin 450 metrekare kaldırım imalatı yapıldı. Asfalt serim çalışmalarının tamamlanmasının ardından son olarak çizgi uygulaması yapılan yol, vatandaşların hizmetine sunuldu.

AW085537_03

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.