TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yörük Türkmen Şölen alanına ücretsiz otobüsler kaldırılacak

Adana'da ki Yörük Türkmen Dernekleri tarafından bu yıl 20'incisi düzenlenen, “Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şöleni” ne ücretsiz ulaşım sağlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
Yörük Türkmen Şölen alanına ücretsiz otobüsler kaldırılacak

Çukurova Yörük Türkmen Şöleni'ne gitmek isteyen vatandaşlar için Adana Büyükşehir Belediyesi, Dünya Türkmenler Birliği organizasyonuyla bugün (5 Mayıs Pazar günü)  ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek. Bu yıl 20'nci kez düzenlenen Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şöleni, Sarıçam ilçesi Mustafalar Mahallesi’ndeki Yörük Ormanı Parkı'nda gerçekleşecek. Sarıçam Belediye Başkanlığı’nın ev sahipliğinde Adana Valiliği’nin himayesinde gerçekleşecek olan şenliğe, Kültür ve Turizm Bakanlığı destek verecek.  Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve 14 ilçe Belediye Başkanlıkları da etkinliğe katılım sağlayacak.

İlkhaber Gazetesi'nden Bayram BULUT'un haberine göre; 5 Mayıs  Pazar günü saat 10:00 ‘da Adana Büyükşehir Belediyesi Bando ekibi eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunması ile açılış yapılacak.  10:30’da  Halk ozanlarının atışması, 11:00’de Adana Büyükşehir Belediyesi Halk oyunları Gösterisi, 11:30’da  Mehteran Takımı gösterisi, 12:00’de  Belen Gökçe Konseri, 12.15’de Alperen Kekilli konseri, 12:30 katılımcı dernekleri ve yörük türkmenleri temsilen tertip komitesi başkanının konuşması olacak.  Saat 12:40’da  Efe oyunları eşliğinde Çoban Ateşi’nin yakılacak. Saat 13:00’de protokol konuşmaları,  14:00’de  Arzu Gök ve Grup Yarenler konseri,  14:30’da Türk Dünyası’ndan Türksoy teşkilatı tarafından misafir edilen Özbekistan Halk Dansları Topluluğu Canlı Performans sunumları sunacak. Saat 14.45’de Türksoy teşkilatı misafiri Kazakistan’ın parlayan yıldızı Lara konseri, Saat 15:30’da Türk Dünyasının Güçlü Sesi  Azerin Halk Konseri ve saat 17:00’de  kapanış gerçekleştirilecek.

Şölen alanına ulaşımın ücretsiz olacağını dile getiren İsmail Demirdüzen, “Adana şehir merkezi ile Sarıçam Yörük Parkı arasındaki mesafe 15 km olup, yolun tamamı asfalttır. Sarıçam Yörük Parkındaki şenliklere Adanalı hemşerilerimiz özel araçları ile gidebilecekleri gibi Şölen için Adana Büyükşehir Belediyesi’nin önlerinde ‘şölen alanına gider’ yazılı toplu taşıma araçlarının ringleri 5 Mayıs Pazar günü sabah saat 08.00’de şehir merkezinde her 15 dakikaya bir normal güzergahlarından ring yaparak hemşerilerimizi şölen alanına taşıyacaklardır. Dönüşte yine aynı şekilde ücretsiz olarak sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan duyuruda, halk otobüslerinin, belirtilen tarihte saat 08.45'de Aydınlar, Pınar, Yüzüncü Yıl, Belediye Evleri, Sepici ve Sarıçam mahalleleri muhtarlıkları önünden hareket edeceği belirtildi.

Otobüs kalkış noktaları ve güzergâhları şöyle: 

“08.45: Aydınlar Mahallesi Muhtarlık önü- Fevzi Paşa Mahallesi, Mithatpaşa Mahallesi, Merkez Cami- Kozan Yolu- Şölen Alanı

08.45: Pınar Mahallesi Muhtarlık önü, Tellidere Mahallesi, Fatih Mahallesi- Çolak Bulvarı- Kozan Yolu- Şölen alanı.

08.45: Yüzüncü Yıl Mahallesi Muhtarlık önü- Turgut Özal Bulvarı- Balcalı –Şölen alanı

08.45: Belediyeevleri Mahallesi Muhtarlık önü, Mavi Bulvar- Baraj Yolu- Yavuzlar- Kozan Yolu- Şölen alanı

08.45: Sepici Mahallesi Muhtarlığı önü, Yavuzlar, Kozan Yolu şölen alanı

08.45Sarıçam Belediyesi önü- Mehmet Akif Mahallesi- Yıldırım Beyazıt Mahallesi- Gültepe Mahallesi-Şahintepe Mahallesi- Sofudede-Boynuyoğun-şölen alanı.”

adana

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.