TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Yumurtalık, turizmde hak ettiği yere gelmeli"

Kıyı şeridi ve denizdeki kaleler, ünlü gezgin Marko Polo’nun Asya’da karaya ilk ayak bastığı iskele ve Roma dönemine ait bazı kalıntılar ile Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaptırılan gözetleme kulesinin bulunduğu Yumurtalık, turizmden hak ettiği yere gelmek istiyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2023 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2023 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
"Yumurtalık, turizmde hak ettiği yere gelmeli"

ALİ GÜRELİ

ADANA (İLKHABER) - Asırlar önce bir Makedonya kolonisi tarafından liman şehri olarak kurulan Yumurtalık, turizmi canlandıracak Adana-Yumurtalık Duble Yol projesinin hayata geçmesini bekliyor.

Yumurtalık Turizmi Geliştirme ve Çevreyi Koruma Derneği Başkanı (YUMÇEV) Volkan Tarık Çay, Adana’nın kıyı şeridine sahip ilçesi için 3 yıl önce hazırlanan 46 kilometre uzunluğunda ve 40 metre genişliğinde olacak şekilde planlanan Adana-Yumurtalık Duble Yol projesinin hayata geçmesinin, bölge turizminin canlanmasında önemli etken olacağını söyledi.

Yumurtalık, turizmde hak ettiği yere gelmeli-3

Yumurtalık ilçesinin turizmden hak ettiği payı alması için bazı yatırımların gerçekleşmesi gerektiğini ifade eden Çay, "Yumurtalık’taki turistik işletme sahipleri ve vatandaşlar, ilçenin ekonomik ve sosyal yapısını canlandırmasında önemli rol oynayacak Adana-Yumurtalık Duble Yol projesinin hayata geçmesini bekliyor" dedi.

Volkan Tarık Çay
Adana-Yumurtalık Duble Yol projesinin tamamlanmasıyla Adana ve Yumurtalık arasındaki karayolu ulaşımının 20 dakika gibi bir süreye ineceğini kaydeden Çay, şöyle konuştu:

Yumurtalık, turizmde hak ettiği yere gelmeli-2

“Bu yolun yapılması, transit ulaşımı hareketlendirecek ve turizm köprüsü olacak.  Yumurtalığın gelişmesi ve hak ettiği değere ulaşması için bu yolun bir an önce ilgili kurumlarca yatırım programına alınması gerekmektedir. Söz konusu proje, sahilde faaliyet gösteren turistik işletmelere katkı sağlamasının yanı sıra,  zengin ürün desenine sahip Yumurtalık’taki tarımsal faaliyetlerden elde edilen ürünlerin daha hızlı tüketiciye sunulmasına da katkı sağlayacaktır. Tüm Yumurtalık halkı adına projenin hayata geçirilmesi için yetkililere çağrıda bulunuyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.