TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zeydan Karalar’ın imar hassasiyeti

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, imar konusundaki hassasiyetini dile getirerek, olası bir durumda İmar Dairesi Başkanı’na ‘seni ayağından asarım’ dediğini ve imar konusunda birilerine kıyak geçmek, para kazandırmak için belediye başkanı olmadıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
Zeydan Karalar’ın imar hassasiyeti

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, imar konusundaki hassasiyetini dile getirerek, olası bir durumda İmar Dairesi Başkanı’na ‘seni ayağından asarım’ dediğini ve imar konusunda birilerine kıyak geçmek, para kazandırmak için belediye başkanı olmadıklarını söyledi.

İLKHABER Gazetesi'nden Bayram Bulut'un haberine göre; Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı ikinci oturumu gerçekleşti. Oturuma Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar başkanlık yaptı. Oturumda ilk olarak ihtisas komisyonları seçimleri yapıldı. Ardından ise, faaliyet raporu okundu. Burada söz alan AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hıdır Bahçe, imar planlarının sık sık değiştiği konusunda eleştiri yaparak, “Mevzi imar plan tadilatlarının gündemimizden çıkarmak lazım. Kamu yararı olmaksızın bu yapılmalı. Her gün, her hafta, her ay anayasa değiştirilir mi? İmarda böyledir. Değişmemesi lazım. Bu kadar bu şehirle oynanmaması lazım. İmarıyla oynanmaması lazım ki güzel bir şehircilik çıksın. Bundan sonraki süreçte bizi yok saymazsanız biz her türlü desteği katkıyı merkezi hükümet adına burada sizlere vermeye hazırız” dedi.

Ardından söz alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Bahçe’nin konuşmasına yanıt verdi. Karalar, imar konusunda birilerine kıyak geçmek, para kazandırmak için belediye başkanı olmadıklarını söyleyerek, “Seçildiğimizin birinci günü İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanımız Oktay Karakuş’u çağırdım dedim ki, imar planları ile ilgili biz birilerine kıyak geçmek, para kazandırmak için belediye başkanı olmadık. Hiçbir şekilde bir rant kazandıracak bir imar dosyası geldiğinde, o imar dosyasından dolayı bir meclis üyemiz müfettiş tarafından yargılandığında sorgulandığında ‘seni ayağından asarım’ dedim. Net ifademiz bu” ifadelerini kullandı.

5 yılda imar konusuyla ilgili hiçbir meclis üyelerinin imar konusunda müfettişler tarafından sorgulanmadığını dile getiren Karalar, “Bende Seyhan Belediye Başkanı olarak bir meclis üyesiydim ve sıkça müfettişler gelir bizi sorgularlardı. Şükür 5 yıl geçti böyle bir sorgulanan bir kardeşimiz olmadı. Bu bizim övünülecek bir hadisemiz. Elbette küçük alanlarla ilgili bir imar geçmemeli. Çok zorunlu olmadığımız halde. Çok zorunlu halde olduğu zaman meclis üyelerimiz tartışır ve geçer” diye konuştu.

Zeydan Karalar’ın imar hassasiyeti  2

 İlçe belediye başkanlarına seslenen Karalar, “İlçelerden gelen imar planları zaman zaman büyükşehirde takılıyor. Bunu önceki belediye başkanlarımız kamuoyuna, ‘biz gönderdik ama büyükşehirde takılıyor’ şeklinde açıkladılar. Halkın gözünde bir şeylerden kurtulmak için bu ifadeleri kullanıyorlar. İmar planı geldiği zaman, ister istemez komisyonlar sosyal donatı alanları yeteri kadar ayrılmış mı yada eğer resmi kurumu ilgilendiriyorsa, resmi kuruma yazı yazılmış mı, oradan yanıt gelmiş mi? onu bekleyip ondan sonra gündeme almak zorundalar. Onun ötesinde bir şey olmaz, burada beklemez. Dolayısıyla biz imarla ilgili sorun yaratmadık, bundan sonra da yaratmayız” şeklinde konuştu.

Yeniden Refah Partisi Feke Meclis Üyesi Mehmet Yasa ise, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne satı kaplama nedeniyle teşekkür etti. İki köyde içme suyu ile alakalı alt yapısının yapıldığını ancak su sorunu yaşandığını belirten Yasa, yaz ayı gelmeden bu sorunun çözülmesini talep etti.

CHP Grup Başkan Vekili Güngör Geçer ise, geçen dönemin deprem, pandemi ve ekonomik krizle birlikte geçmesine rağmen belediyenin yaptığı hizmetlerden bahsetti.

Faaliyet raporunun okunmadan önce Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yerini meclis başkan vekili Göktürk Boyvadaoğlu’na geçici olarak bıraktı.  Karalar Ak Parti sıralarında oturarak meclisi izledi.  Raporun ardından Karalar tekrar meclis koltuğuna oturarak oturumu yönetti.

Bir sonraki oturumun bugün saat 13:00’da yapılması kararlaştırılarak oturum sonlandırıldı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.