TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeşilay Adana’da 700’e yakın kişiyi bağımlılıktan kurtardı

Yeşilay Adana Şube Başkanı Zuhal Aslan, Adana Yeşilay Şubesinin kurulduğundan bu yana çeşitli bağımlılık alanlarında 700'e yakın kişiyi bağımlılıktan kurtararak hayatlarını değiştirdiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2022 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2022 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yeşilay Adana’da 700’e yakın kişiyi bağımlılıktan kurtardı

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) - Yeşilay Adana Şube Başkanı Zuhal Aslan, Adana Yeşilay Şubesinin kurulduğundan bu yana çeşitli bağımlılık alanlarında 700'e yakın kişiyi bağımlılıktan kurtararak hayatlarını değiştirdiğini söyledi.

Yeşilay Adana Şubesi tarafından Adana’da bir otelde basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Yeşilay Adana Şube Başkanı Zuhal Aslan, Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin yaptığı çalışmaları aktardı. Bağımlılıktan kurtulmak isteyenlere ücretsiz hizmet verdiklerini aktaran Aslan, “Adana Yeşilay Şubemiz kurulduğundan bu yana çeşitli bağımlılık alanlarında 700'e yakın kişinin hayatını değiştirdi. Adana'da Yeşilay Danışmanlık Merkezimize en fazla madde bağımlılığı konusunda başvuru yapılırken, tütün ve alkol bağımlılığı ikinci ve üçüncü sırada yer alıyor” dedi.

 TÜRKİYE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMLERİ

Adana genelinde devam eden Türkiye bağımlılıkla mücadele eğitimleri kapsamında kentte çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü vurgulayan Aslan, “Seyhan Belediyesi SEYMER Mesleki Eğitim Kursları ve Yüreğir Belediyesi Kültür Evlerinde Eğitim Kursları devam eden vatandaşlara Seyhan, Yüreğir, Çukurova, Sarıçam ilçelerindeki toplum yararına programlar da 1422 kişiye farkındalık yaratmak adına çeşitli eğitimler verildi. Yeşilay olarak faaliyet ve hizmetlerimizi geliştirmek üst seviyelere ulaştırmak için işbirlikleri geliştirmek sivil toplum ağını geliştirebilmek için var gücümüzle mücadele ediyoruz” diye konuştu..

 YEDAM’A GELEN ÇAĞRILARIN 9 KAT ARTTI

Korona virüsten sonra Yeşilay Danışmanlık Merkezi’ne (YEDAM) gelen çağrıların 9 kat arttığını belirten Aslan  Türkiye ve Kıbrıs geneli 105 YEDAM olduğunu dile getirdi.  Aslan, “İlk korona virüs vakasının görülmesinden bu yana tütün bağımlılığı ile ilgili YEDAM’a 20 bini aşkın arama geldi. Korona virüsten sonra tütün özelinde gelen aramalar 9 kat arttı. Bugüne kadar toplamda ise 500 bini aşkın arama geldi. Bu merkezlerimizde yüz yüze ve ücretsiz olarak hizmet veriliyor” şeklinde konuştu.

BAĞIMLILIK SADECE KULLANANI DEĞİL, AİLESİNİ VE ÇEVRESİNİ DE SON DERECE OLUMSUZ ETKİLİYOR

Yeşilay’ın bağımlılık konusunda önemli bir misyon edindiğini anlatan Aslan, “Bağımlılık sadece kullananı değil, ailesini ve çevresini de son derece olumsuz etkileyen bir hastalıktır. Yeşilay olarak bu önemli sorunla bilimsel ve kanıta dayalı metotlarla tüm dünyaya örnek bir mücadele sergiliyor. Yeşilay’ın alkol ile başlayan mücadelesine zaman içerisinde, tütün, madde, kumar ve yakın tarihte teknoloji bağımlılıklarını da ekledi. 2014 yılında ise koruyucu ve önleyici çalışmalarının yanına rehabilitasyon hizmetlerimizi de dahil ettik. Türkiye’nin her ilinde yer alan Yeşilay Danışmanlık Merkezleri halk için madde kumar ve teknoloji bağımlılığı ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek hizmetleri veriyor” ifadelerini kullandı.

HER YIL 10 MİLYON ÖĞRENCİ VE 3 MİLYON YETİŞKİNE ULAŞILIYOR

Her yıl 10 milyon öğrenci ve 3 milyon yetişkine ulaştıklarını işaret eden Aslan sözlerini şöyle sürdürdü;

“Aynı zamanda bağımlı ve ailelerinin yakınlarını da sürece dahil ederek yaşam düzenlerinin onarılmasına destek veriyoruz. Önleme çalışmaları bağımlılıkları da çok değerli. Tam da bu amaçtan yola çıkarak Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye'nin en büyük ve yaygın programı olan Türkiye bağımlılıkla mücadele eğitim programını yürütüyor ve öğrenci ile yetişkinlerin bağımlılıklar konusunda bilinçlendirilmesini sağlamak için çalışıyoruz.

BAĞIMLILIK OLUŞMADAN ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORUZ

Bu doğrultuda yaklaşık her yıl 10 milyon öğrenci ve 3 milyon yetişkine ulaşıyoruz. Bunun dışında kumar, sigara, alkol denemiş ya da kullanan öğrencilere bağımlılıkla mücadele programları ile bağımlılık oluşmadan engellemeye çalışıyoruz. Sağlıklı nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması ve Benim Kulübüm Yeşilay Projesi ile okullarda en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı bağımlılıklardan uzak tutmak için pek çok çalışma yürütüyoruz” 

TOPLUMA FAYDALI HİZMETLER

 Yürüttükleri çalışmalarla topluma faydalı olabilme amacı taşıdıklarını dile getiren Aslan, “Kısaca bağımlılıkla mücadele sonunda yürüttüğümüz önlemler ve mücadelede çalışmalarımız ile mümkün olduğunca topluma daha fazla fayda sağlayabilme amacı taşıyoruz. Bağımlılıkları bağımlılıklarından kurtulmak için vatandaşlarımıza 115 hatlı telefonla ve danışmanlık merkezi olarak hizmet veren Adana YEDAM profesyonel ekibinin yanı sıra il genelinde çalışan 959 gönüllüsü ile her türlü bağımlılığa karşı mücadele ediyoruz. Bizlere bağımlılıktan kurtulan ailelerden çeşitli içeriklere sahip mektuplar geliyor. Yeşilay Danışmanlık Merkezinde tedavi gören bir bağımlı annesinin oğlunu tekrar hayata kazandırdığımız için teşekkür ederim notundan çok etkilendik. Bu ilhamla bu kamu spotuna hazırladık.Merkezimize başvurarak bağımlılıktan kurtulanların ölçülerini içeren renklerini yeniden kazananlar kitabını hazırladık. Yaşanmış olaylardan 19 öykü de çıkmazlardan kaybolanların tekrar feraha erişimini anlatıyor bu öyküler” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.