TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yine yangınlar

Yazının Giriş Tarihi: 08.09.2022 18:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2022 16:01

Yaz mevsimi sona erdi ancak sonbahar ile birlikte havadaki nem ciddi derece azaldı. Nemin azalması özellikle güney bölgeler için yangınlar konusunda ciddi risk demek.. Geçtiğimiz 2021 yılını hepimiz hatırlıyoruz.

Geçtiğimiz yıl Dünyanın dört bir yanında meydana gelen orman yangınları nedeniyle ciğerlerimiz, doğamız, canlı çeşitliliğimiz yok oldu. Dünyamızın o güzelliği tahrip oldu. Ülkemizde de yin aynı şekilde çok sayıda orman yangını çıktı ve çok büyük alanlar zarar gördü.

Tabi biliyoruz ki bu küresel iklim değişikliğinden dolayı doğamız yok oluyor. Yüksek sıcaklıklar, düşük nem, zamansız ve yüksek rüzgârlar, dolu, fırtına vs. büyük değişimlerle karşı karşıyayız. Bugün dünyamızdaki değişim, bizim yaşamımızı da ciddi şekilde etkileyecektir. Zaten dengesiz mevsimlerle yaşamaya da başladık.

Doğal olarak hepimiz dünyanın bir parçasıyız. Ormanlarımız da dünyamızın güzelliği, örtüsü, olmazsa olmaz bir parçası ve hatta biz tüm canlıların yaşam kaynağıdır. Dünyamızın gelinliğidir hatta.. Onsuz ne kadar kötü bir görünüm olur düşünebiliyor musunuz?

Zaten biz dahi, tüm canlılara ev sahipliği yapar, yaşamımız için gerekli olan temiz havayı sağlar, gıdamızı sağlar. İklimlerin düzenli ve güzel olmasını sağlar. Yani olmazsa olmazımız.. İşte bu kadra önemli olan ormanların yanması, yaşamın yok olması, zorlaşması demek.. Kısaca her şeyimiz.

Şu son günlerde bölgemizde Mersin’in Silifke, Gülnar ilçelerinde çıkan yangınlar bizi yine üzdü. Hem de çok.. Kontrol altına alındı güzel. Ancak zararı çok büyük.. Umarız yanan yerlerin yerine yine ağaçlandırma yaparlar ve o güzelim ormanlarımız, ciğerlerimiz yeniden hayat bulur.

Evet’ Yine orman yangınları.. Hepimizi çok üzüyor. Lütfen dikkatli olalım. Ormanlarımıza sahip çıkalım, koruyalım.. Onlar, canımız, yaşam kaynağımız. Onları koruyalım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.