TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüreğir'de Şehit Erkut Akbay Sağlam Temeller Üzerine Yükseliyor

Yüreğir’de kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Şehit Erkut Akbay mahallesinde 952 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Hayata geçirilen proje ile depreme dayanıklı 863 konut inşa edilecek.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2023 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2023 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yüreğir'de Şehit Erkut Akbay Sağlam Temeller Üzerine Yükseliyor

ADANA (İLKHABER)- Yüreğir’de kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Şehit Erkut Akbay mahallesinde 952 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Hayata geçirilen proje ile depreme dayanıklı 863 konut inşa edilecek.

3 yıl önce şiddetli yağışlar nedeniyle sular altında kalan Şehit Erkut Akbay Mahallesi, Yüreğir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının ortak çalışmasıyla yenileniyor. Bölgede 110 dönümlük bir dönüşüm gerçekleşiyor.

Sürekli sel felaketine maruz kalan Şehit Erkut Akbay Mahallesi için harekete geçen Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, bakanlık desteğiyle bölgede kentsel dönüşüm projesini hayata geçirdi. 952 binanın yıkımının gerçekleştirildiği mahallede 803 konut 60 işyeri yapılacak. Binalar bodrum artı zemin kat olmak üzere 6 katı geçmeyecek. Konutlar depreme dayanıklı olarak inşa edilecek.

Yüreğir’de kentsel dönüşümün çok elzem olduğunu belirten Başkan Kocaispir, “Şehit Erkut Akbay yıllardan beri kentsel dönüşüme ihtiyaç duyan bir mahalleydi. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Yüreğir Belediyemizin ortak çalışması ile burada büyük bir dönüşüm projesi gerçekleştiriyoruz. İnşallah çok kısa bir sürede modern ve güvenli konutlarımızı hak sahiplerine teslim edeceğiz.” dedi.

proje 3

Mahallede ayrıca 40 bin metrekare alan içerisinde mesire yerleri, otopark, kreş ve sağlık merkezi de yapılacak. En kısa sürede konutların tamamlanıp sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.