TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yusuf Kanlı: Bu zulümleri durdurun!

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2023 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2023 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yusuf Kanlı: Bu zulümleri durdurun!

ADANA (İLKHABER)- 

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, “Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar’a sesleniyorum. Cumhur İttifakı’na mensup oldukları gerekçesiyle çalışanları işten çıkartmanızı kınıyorum. Bu uygulamadan vazgeçin, zulümleri durdurun. On ay sonra zaten gideceksiniz. Adana halkı en demokratik şekilde tepkisini gösterir, bu zulümler yanınıza kalmaz, Adana sokaklarında gezemeyecek duruma gelirsiniz” dedi.

“Bu zulümleri durdurun!”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a yönelik, “Cumhur İttifakı’na mensup oldukları gerekçesiyle çalışanları işten çıkartmanızı kınıyorum. Bu uygulamadan vazgeçin, zulümleri durdurun.” çağrısı yaptı.

Zeydan Karalar’ın “Siyasi rüşvet” teklifine tepki

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı ve Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ay’ın birlikte düzenledikleri ortak basın toplantısında, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Zeydan Karalar’ın 14 Mayısta yapılan seçimlerde Cumhur İttifakı’na ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Millet İttifakı’ndan ve Kemal Kılıçdaroğlu’ndan fazla oy çıkan sandık bölgelerinde muhtarlara “İş vaadiyle”, vatandaşlara ise “Alışveriş kartı” dağıtmak suretiyle 28 Mayısta yapılacak Cumhurbaşkanı seçimi için “Siyasi rüşvet” teklifinde bulunduğu bilgileri paylaşıldı.

Yusuf Kanlı, “İşçi kıyımı”nı da gündeme getirdi

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı aynı toplantıda ayrıca Zeydan Karalar’ın “İşçi kıyımı” konusunu da gündeme getirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu “Namus sözü” vermişti

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2019 Yerel Seçimler öncesinde yaptığı konuşmada, “Ben, bütün işçilere namus sözü ve garanti veriyorum. CHP’li belediyelerimizden hiçbir işçi çıkarılmayacak” sözünü hatırlatan Kanlı devamla şunları söyledi:

“Bu sözlerinde durmadılar”

“Ancak akabinde bu sözlerinde durmadılar. Sadece Adana’da 5 bine yakın çalışanı, ‘Çalışmıyorlar, bankamatikçi’ diyerek işten çıkardılar. Daha sonra ‘Sosyal medyada siyasi paylaşım yapıyor’ gerekçesini uydurdular. Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan arkadaşlarımıza bu dönemde de ‘Cumhur İttifakı mensubu’ suçlamasıyla zulüm uyguluyorlar, psikolojik baskı yapıyorlar.”

“On ay sonra zaten gideceksiniz”

“Bu yaptıkları şey, en kibar şekliyle ayıptır” diyen Başkan Kanlı “İnsanların namusuyla, ekmeğiyle oynamak, her türlü tepkiye neden olur. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar’a sesleniyorum. Cumhur İttifakı’na mensup oldukları gerekçesiyle çalışanları işten çıkartmanızı kınıyorum. Bu uygulamadan vazgeçin, zulümleri durdurun. On ay sonra zaten gideceksiniz. Adana halkı en demokratik şekilde tepkisini gösterir, bu zulümler yanınıza kalmaz, Adana sokaklarında gezemeyecek duruma gelirsiniz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.