TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüzme kurslarını değerlendirelim

Yazının Giriş Tarihi: 02.08.2022 18:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2022 16:01

Her yıl yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte boğulma vakaları ile karşı karşıya kalmaktayız. Her yaz öncesi o kadar uyarıya rağmen maalesef insanlar hayatlarını kaybetmekte, yürekler yanmakta.. Çünkü tehlikeli olduğu halde insanlar akın akın denizlerde tehlikeli bölgelerde, göllere, nehirlerde yüzme bilse de, bilmese de serinlemek için giriyor..

Bu sorun her yaz döneminde karşımıza çıkmakta.. Özellikle kent merkezlerinden geçen kanallar, denizlerde riskli yerler, cankurtaran olmayan yerler, baraj gölü ve benzeri yerler büyük risk taşıyor. Aslında sadece yüzme bilmeyenler değil, bilenler de hayatlarını kaybediyor.

Aslında ülkemizde belediyelerimiz havuzlar yapıyor ve halka ücretsiz sunuyor. Hem yüzme eğitimi veriyorlar, hem de serinlemelerini sağlıyorlar. Sıcaklarıyla meşhur Adana’mızda da bu konuda büyükşehir belediyesi iyi işler yapıyor.

Yaz aylarında meydana gelen boğulma vakalarını azaltmak, çocukları ve gençleri spora yönlendirerek kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla 36 ayrı noktada yüzme kursları açan Adana Büyükşehir Belediyesi, havuzlarda düzenlenen ve uzman eğitmenler tarafından verilen yüzme kurslarında, katılımcıların ihtiyacı olan, bone, mayo ve şort ücretsiz olarak veriliyor.

Belediye, bahar aylarında 28 yarı olimpik yüzme havuzu planlaması yaptı ve 23 Haziran 2022 tarihinde başlayan yüzme kurslarında, 6-13 yaş arası 10 bin çocuk ücretsiz yüzme eğitimi almakla beraber serinleme fırsatı da buldu.

Bununla birlikte Yaz Spor Okulları kapsamında açılan yüzme kurslarından Haziran ayından itibaren tam 10 bin çocuğun yararlandığını belirtiyor. Çok iyi değil mi? Bence müthiş.. Ayrıca sadece bununla da kalmıyor yüzme havuzu olmayan semtlerde de kurulacak portatif havuzlarda 4 bin 500 çocuk daha yüzme eğitimi alacakmış.

Bu güzel çalışma için teşekkür ediyoruz. Her yıl nice insanın hayatlarını kurtaracak olan bu çalışma büyük alkışı hak ediyor bence.. Sonuçta her şey insanlığımız için..

Ebeveynlerimiz de bu konuda duyarlı olup, çocuklarının faydalanmasını sağlamalı.. Böylece kafaları da rahat olacaktır. Kavurucu sıcakları yaşamaktayız ve lütfen belediyelerimizin bu hizmetinden faydalanalım.  Emeği geçenleri tebrik ediyor, teşekkür ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.